The Strokes, Kings of Leon, Calvin Harris en Dua Lipa onder eerste 80 namen Sziget 2020

Sziget 2018
Photo: Rockstar Photographers

Daar zijn ze dan: de eerste namen voor Sziget 2020. Het festival presenteert in één keer vijf headliners, plus nog eens bijna 80 artiesten. Sziget vindt plaats van 5 tot en met 11 augustus in Boedapest, Hongarije.

Check de line-up poster direct hieronder!

Bovenaan het affiche staan onder andere de populaire Schotse dj en producer Calvin Harris, de multi-award winnende Dua Lipa en de Nashville rockband Kings Of Leon. Ook het Jamaicaans-Amerikaanse dance-trio Major Lazer (een project van producer Diplo, die eveneens solo te zien zal zijn op Sziget 2020) reist af naar Boedapest, nog voordat hun nieuwe studioalbum uitkomt. De New Yorkse indielegendes The Strokes, die in april met een nieuw album komen, maken tevens hun opwachting op de Main Stage.

Daarnaast is de komst bevestigd van onder meer A$AP RockyFoals, KhalidStormzy, FKA twigs, Anna CalviKeaneDenzel CurryCaribouKaytranadaLewis Capaldi, MabelslowthaiFoster The PeopleMark RonsonOf Monsters And MenGlass AnimalsJon Hopkins live en Jamie Jones b2b Joseph Capriati.

Vanuit Nederland zijn tevens al diverse acts aangekondigd. Zo keert Kensington na enkele jaren weer terug op het eiland. Andere shows van eigen bodem zijn te verwachten van SevdalizaDroeloeSam Feldt liveJoris VoornBakermat en Altin Gün.

Met de in totaal 80 eerste namen laat Sziget wederom haar muzikale diversiteit zien. Van rock tot trap, van singer-songwriters tot elektronische acts en van funk tot hiphop: The Island of Freedom heeft het allemaal. Ook stelt Sziget de komende maanden weer een uitgebreid randprogramma samen vol theater, dans, circus, cabaret, film, kunst, sport en workshops voor de ruim 500.000 bezoekers uit meer dan 100 landen.

Nu de kop eraf is, zal de volgende aankondiging niet lang op zich laten. Andere kanshebbers vind je in ons geruchtenoverzicht.

De ticketverkoop van Sziget 2020 is al gestart. Voor een week lang feesten betaal je €299,-. Plekken aan boord van de Sziget Express zijn inmiddels ook verkrijgbaar.

Sziget 2020

sziget
Photo: Rock Star Photographers

Sziget is een van de grootste festivals van Europa en vindt dit jaar voor de 28ste keer plaats. Het festival trekt een publiek uit heel Europa en draait niet enkel om muzikale toppers, zoals afgelopen jaar Ed SheeranFlorence + The MachineFoo Fighters en festivalact van het jaar The National. Het festival voelt aan als één groot pretpark, maar dan zonder achtbanen en met een circus, bordspellen en Koreaanse acrobatiek.

  • Locatie: Óbudai-eiland, Boedapest, Hongarije
  • Datum: 5-11 augustus 2020
  • Tickets: voor zeven dagen betaal je €299,-
  • Voor meer informatie bezoek je de website van het festival.

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Tickets Kopen