Advertisement

Down the Rabbit Hole 2019 wint Festival Award voor ‘Beste Sfeer’

Down The Rabbit Hole geschiedenis
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Festileaks heeft de winnaars van de Festileaks Festival Awards 2019 bekendgemaakt, de publieksprijzen voor festivals. Ruim 14.000 festivalgangers deelden afgelopen seizoen rapportcijfers uit in zeven vaste categorieën. Down The Rabbit Hole wint dit jaar de Festival Award 2019 voor ‘Beste Sfeer’.

Bekijk hier alle winnaars van de Festileaks Festival Awards 2019.

1. Down the Rabbit Hole (9.2)

DTRH gasten bij meer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Met hulp van een idyllische locatie, sprookjesachtige aankleding en diverse line-up weet Down the Rabbit Hole een ongeëvenaarde sfeer neer te zetten. Hoewel het festival officieel pas op vrijdag begint, staat de camping op donderdagochtend al helemaal volgebouwd met kampementen en partytenten. Tijd voor feest! Zelfs als dat al vroeg op de dag is (Parcels, we kijken naar jullie). Of tijdens een gigantische regenbui (Balthazar, we kijken naar jullie). Of bij een feestje georganiseerd door bezoekers zelf (Porto Parties, we missen jullie). Overal waar je kijkt zijn festivalgangers blij en uitgelaten. Alles en iedereen danst en ademt de vibe van vrijheid. Het is intens genieten op de Groene Heuvels.

2. Graspop (9.0)

Graspop camping
Foto: Stijn Verbruggen

Stoere mannen met lang haar en baarden, nóg stoerdere vrouwen, overal keiharde muziek en iedereen die lekker zijn eigen ding doet. Dit, en nog veel meer moois, zorgt ervoor dat Graspop een tweede plek op zijn naam kan schrijven in de categorie ‘Beste Sfeer’. Als één groep genieten van het brede genre dat metal heet. Al doet de muziek soms anders vermoeden, behoren Metalheads tot een van de gemoedelijkste groepen fans die er bestaan. Of ze nu schattige eendjes aan het vangen zijn of keihard ‘Slayerrr!’ aan het schreeuwen zijn, het gebeurt altijd met een glimlach.

3. Zwarte Cross (9.0)

Rikie, sfeer

‘Niks is Onmogelijk!’, zo klonk het motto van de Zwarte Cross van 2019. Dit hebben de bezoekers, organisatie en alle andere betrokkenen dan ook helemaal waargemaakt. Er zijn weinig regio’s waar data zo massaal omcirkeld staan in de agenda als in de Achterhoek. Een weekend lang wordt alles – maar dan ook echt alles – gegeven door de bezoekers van dit volksfeest. Alles mag en alles kan in de kolkende massa die Zwarte Cross heet.

4. Wacken Open Air (8.9)

Photo: András Melles / Festileaks

Met Wacken Open Air hebben we alweer het tweede Metal-festival te pakken in de Festival Awards top 5 in de categorie ‘Beste Sfeer’. Deze immens grote rockbijeenkomst weet met een 8.9 hoge ogen te gooien. Het is er zo gezellig dat de camping op maandag zijn deuren al opent voor de die-hards die dan al willen beginnen, wat zorgt voor een festival náást het officiële festival. Ondanks het formaat van Wacken Open Air, weten de bezoekers een waar gevoel van community te creëren.

5. Melt! (8.9)

MELT festival 2019 knuffel hug
Photo: Monique Biermans / Festileaks

Dat de sfeer iets speciaals heeft op Melt Festival staat vast. Alleen al de setting van een oud industrieterrein in de buurt van Berlijn, bezorgt het festival al een vleugje magie die je op weinig andere plekken vindt. Die magie sijpelt door, waardoor zowel overdag als ’s nachts er een opperbeste sfeer te vinden is. Dat kwam het meest tot uiting na de voorspelde storm en daarop volgende evacuatie. Zelfs toen het terrein vervolgens weer openging, was de feestvreugde groots. Gedeelde liefde voor muziek, elkaar en excentrieke outfits maken dit festival tot een unieke belevenis.

Over de Festileaks Festival Awards

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Op 51 festivals verspreid over heel Europa vroegen we festivalgangers naar een rapportcijfer voor de zeven belangrijkste categorieën van de festivalbeleving: line-up, randprogramma, sfeer, locatie, eten en drinken, logistiek en – nieuw dit jaar – duurzaamheid. Festileaks biedt daarmee tegenwicht aan de industrieprijzen die door vakjury’s worden toegekend. In 2019 werden opnieuw de grootste festivals van Europa beoordeeld, zowel dicht bij huis (Pinkpop, Lowlands) als internationaal prestigieuze festivals als Lollapalooza, Mad Cool, Rock Werchter en Sziget.

Festileaks.com is de online ontmoetingsplek voor het verkrijgen en delen van de laatste nieuwtjes, geruchten en ervaringen van en over festivals en evenementen. Na de winst in 2018, is de festivalwebsite in 2019 opnieuw genomineerd voor Website van het Jaar.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2019

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2019
Line-up
Robyn
Janelle Monae
Foals
Tickets Niet meer beschikbaar.