Down The Rabbit Hole 2019 wint Festival Award voor ‘Beste Logistiek’

Down the rabbit hole 2022 programma
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Festileaks heeft de winnaars van de Festileaks Festival Awards 2019 bekendgemaakt, de publieksprijzen voor festivals. Duizenden festivalgangers hebben afgelopen seizoen rapportcijfers uitgedeeld in zeven vaste categorieën. Down The Rabbit Hole gaat er vandoor met de Festival Award 2019 voor ‘Beste Logistiek’.

Bekijk hier alle winnaars van de Festileaks Festival Awards 2019.

1. Down The Rabbit Hole (8.4)

DTRH
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het was een nek-aan-nek race in de strijd om de Festival Award voor ‘Beste Logistiek’, maar er kan maar één als winnaar uit de pendelbus komen. Voor het derde jaar op rij weet Down The Rabbit Hole het tot de top 5 te schoppen in deze categorie. Het aanrijden met de auto is een verademing, want er is bijna geen file te bekennen. Je kunt vervolgens tegenover de ingang parkeren. Ook als je met het openbaar vervoer de reis naar DTRH maakt hoef je je geen zorgen te maken, je wordt voor de ingang afgezet! Deze luxe treffen we zelden aan op festivals.

Korte afstanden is trouwens regel op het gehele terrein. Zo ligt de camping direct aan het festivalterrein, waar je kunt verdwalen alsof je in wonderland bent. Máár zelfs dan hoef je nooit ver te lopen naar een van de podia. Ondanks het feit dat Down The Rabbit Hole 2019 weer stijf uitverkocht was, voelde het nergens echt druk aan. Een knappe prestatie!

2. Zwarte Cross (8.3)

Rikie

Hoe breng je 220.000 bezoekers goed van A naar B? Vraag het Tante Rikie. Ook in Lichtenvoorde was de logistiek namelijk uitstekend geregeld. Met een mooie 8.3 sleept Nederlands grootste festival de zilveren medaille in de wacht. Dat hebben ze onder andere te danken aan de grote parkeerplaats waar alle auto’s een plekje konden vinden. Ook voor hen die niet met de auto kwamen was het goed geregeld. Zo konden bezoekers uit de buurt hun fiets naast de ingang parkeren. Hier stond naast de parkeerplaats ook een fietsenmaker voor je klaar.

3. Milkshake (8.1)

Milkshake 2019
Photo: Alejandra Broersma / Festileaks

Nederlandse festivals lijken hun logistiek wel op orde te hebben. Na Down the Rabbit Hole en Zwarte Cross volgt Milkshake Festival op nummer 3 in de categorie ‘Beste Logistiek’. De uitstekende bereikbaarheid van het festival is onder andere te danken aan de locatie. Het festivalterrein in het Westerpark van Amsterdam was zoals gewoonlijk uitstekend te bereiken met het lokale openbaar vervoer. Voor Amsterdammers was het festival nog makkelijker te bereiken: zij konden lekker op de fiets komen.

4. Bilbao BBK (8.0)

Photo: Ioana Maftei / Festileaks

Voor de vierde plek gaan we dan toch nog buiten de landsgrenzen. In Spanje scoorde Bilbao BBK namelijk ook bijzonder goed in de categorie ‘logistiek’. Waar er voorgaande jaren nog wat problemen waren met de pendelbussen, was dit jaar alles uitstekend geregeld. In het prachtige Bilbao stapte je op de gratis pendelbus naar de nog mooiere festivallocatie boven op de Cobetasberg. Eenmaal op het terrein was de logistiek ook goed geregeld. Het grootste en één-na-grootste podium hadden nooit overlap en de shows van het tweede podium werden uitgezonden op de schermen van het hoofdpodium. Zo hoefde je nooit iets te missen.

5. Pohoda (7.9)

Pohoda Festival
Photo: Sam Kragtwijk / Festileaks

De vijfde plek is dit jaar toebedeeld aan het Slowaakse Pohoda festival. Bezoekers kwamen meestal vanuit Bratislava met de trein naar Trencin. Vanaf het treinstation was het vervolgens nog een kort ritje met de pendelbus of taxi (lekker goedkoop) naar het festivalterrein. Het was echter de logistiek op het terrein zelf, die Pohoda een 7.9 opleverde. Hier reden bierfietsen en fietstaxi’s rond om je van de ene naar de andere kant van het terrein te brengen. Daarnaast zorgden de meerdere ingangen naar camping en het festivalterrein ervoor dat er nergens knelpunten ontstonden. Bovendien maakt de enorme ruimte op het terrein Pohoda misschien wel het meest relaxte festival ooit.

Over de Festileaks Festival Awards

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Op 51 festivals verspreid over heel Europa vroegen we festivalgangers naar een rapportcijfer voor de zeven belangrijkste categorieën van de festivalbeleving: line-up, randprogramma, sfeer, locatie, eten en drinken, logistiek en – nieuw dit jaar – duurzaamheid. Festileaks biedt daarmee tegenwicht aan de industrieprijzen die door vakjury’s worden toegekend. In 2019 werden opnieuw de grootste festivals van Europa beoordeeld, zowel dicht bij huis (Pinkpop, Lowlands) als internationaal prestigieuze festivals als Lollapalooza, Mad Cool, Rock Werchter en Sziget.

Festileaks.com is de online ontmoetingsplek voor het verkrijgen en delen van de laatste nieuwtjes, geruchten en ervaringen van en over festivals en evenementen. Na de winst in 2018, is de festivalwebsite in 2019 opnieuw genomineerd voor Website van het Jaar.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen