Rock Werchter 2020 bevestigt Volbeat en meer

1063
Volbeat
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

De Deense rockhelden van Volbeat komen naar Rock Werchter. Op de laatste dag van het festival, zondag 5 juli, staan ze op de planken. Volbeat speelde in 2013 voor het laatst op het Belgische evenement.

Met de bevestiging van Volbeat dendert de Rock Werchter-trein gestaag door. Naast de rockers uit Denemarken zijn ook onder meer Beck en Anderson .Paak & The Free Nationals aan de line-up toegevoegd. Bekijk alle nieuwe namen in de lijst hieronder of bekijk de officiële aankondiging onder dit bericht.

 • Volbeat
 • Beck
 • The Lumineers
 • Rag ‘N Bone Man
 • Black Pumas
 • Lewis Capaldi
 • Anderson .Paak & The Free Nationals
 • Dermot Kennedy
 • Keane
 • Sum 41
 • The Pretty Reckless
 • Meute

Eerder werden Pearl Jam, Twenty One Pilots, System of a Down en Thom Yorke al bekendgemaakt voor het festival. Op 5 juli staat dus het optreden van Volbeat gepland.

De tournee van het Deense dynamiet staat in het teken van de nieuwe langspeler Rewind, Replay, Rebound. Met het nieuwe studioalbum onder de arm geeft de band in november een optreden in de Ziggo Dome. In 2020 spelen de mannen headlineshows op onder meer de Duitse zusterfestivals Rock am Ring en Rock im Park.

Volbeat

Volbeat
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Volbeat zag in 2001 het levenslicht. De stijl laat zich kenmerken als een mix van heavymetal en rockabilly. Dit valt terug te horen in de invloeden, waarbij Elvis Presley, Johnny Cash en Metallica genoemd worden. Je kunt de band kennen van hits als ‘Lola Montez’, ‘Still Counting’ en ‘Heaven Nor Hell’. Het laatste album Rewind, Replay, Rebound kwam in 2019 uit. In 2018 deed de band onder andere Zwarte Cross, Graspop en Download Paris aan en komend seizoen is de band te vinden op onder andere Rock Werchter, Rock am Ring en Rock in Park.

Rock Werchter 2020

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter vindt dit jaar alweer voor de 46e keer plaats. De line-up van het festival staat altijd garant voor een groot feest. In 2019 had het festival onder meer The Cure, Muse, Mumford & Sons en P!nk op het programma staan. Het komende jaar wordt ingekleurd door onder meer Pearl Jam en Volbeat.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

 • Locatie: Werchter, België
 • Datum: 2-5 juli 2020
 • Kaartverkoop: Tickets gaan in de verkoop op 6 december. Kijk hier voor meer informatie.
 • Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Beluister onze Spotify-playlist van Rock Werchter om alvast helemaal in de stemming te komen:

Trots lid van de nieuwsredactie en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en van Sigur Rós tot Tess. Werkzaam in de zorg als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Lowlands.