Coachella 2020 uitgesteld naar oktober wegens coronavirus

Courtesy of Coachella – Charle Reagan Hackleman @ Coachella 2017

Helaas moet ook Coachella eraan geloven: het populaire Californische festival is uitgesteld naar oktober omwille van het coronavirus. Dat bevestigt het festival nu via hun social media-kanalen.

Afgelopen weekend zag het er aanvankelijk naar uit dat het festival gewoon door zou gaan zoals gepland, maar sinds de noodverordening die sinds afgelopen zondag van kracht is in het gebied, hielden bezoekers hun hart vast. Nu blijken deze zorgen terecht te zijn: de organisatie meldt dat Coachella 2020 is uitgesteld naar oktober. Het gerucht dat het festival uitgesteld zou worden ging al eerder, nadat boekingsagenten dit aan TMZ hadden verteld. Het eerste weekend van het festival vindt nu plaats van 9 tot en met 11 oktober, terwijl het tweede weekend doorgaat van 16 tot en met 18 oktober.

Zo voegt het festival zich bij het almaar groeiende lijstje muziekevenementen dat hinder ondervindt van het coronavirus. Nog geen week geleden ondergingen Ultra Miami en Tomorrowland Winter bijvoorbeeld hetzelfde lot. Naar verwachting sluiten zich hier de komende tijd nog meer festivals bij aan.

Het is op dit moment nog onduidelijk of ook de Nederlandse festivals aankomende zomer last zullen hebben van het coronavirus. In de festivalpodcast bespraken we het onderwerp met een aantal festivalorganisatoren, waaruit bleek dat er vooralsnog geen directe reden tot paniek is. Er werd aangegeven dat het nog onduidelijk is hoe de situatie zal zijn tegen de start van het festivalseizoen, waardoor het geen nut heeft om voorspellingen te doen. Wel liet woordvoerder Ron van Hal aan 3voor12 weten dat Paaspop de websites van het RIVM en de GGD nauwgezet in de gaten houdt.

https://www.facebook.com/coachella/photos/a.10150107107306648/10157863109196648/?type=3&theater

Coachella 2020

Coachella
Courtesy of Coachella – Roger Ho @ Coachella 2017

Coachella is een van de meest populaire festivals van de wereld. Het festival is vrijwel altijd uitverkocht. Afgelopen voorjaar stonden onder meer Janelle Monáe, Billie Eilish en The 1975 op het affiche. Voor de aankomende editie stonden Travis Scott, Frank Ocean, Lana Del Rey en Rage Against The Machine op de planning. Het coronavirus gooide echter roet in het eten, waardoor het festival is uitgesteld naar oktober.

  • Locatie: Indio, Californië, Verenigde Staten
  • Data: 9 tot en met 11 oktober en 16 tot en met 18 oktober
  • Tickets: Uitverkocht
  • Voor meer informatie bezoek je de website van het festival.
Coachella Logo

Coachella 2023

Locatie
Verenigde Staten
Indio, Verenigde Staten
Datum 14-23 april 2023
Line-up
Frank Ocean
Tickets Kopen