Dour 2020 presenteert King Gizzard & The Lizard Wizard en meer

Beste Festivalacts Aller Tijden
Photo: Jamie Wdziekonski

Nieuwe namen voor Dour 2020! Het Belgische festival bevestigt vandaag de komst van King Gizzard & The Lizard Wizard, black midi en meer.

Ook Black Country, New Road is van de partij. Deze nieuwe acts voegen zich onder meer toe bij A$AP Rocky, Stormzy en James Blake. Benieuwd naar het volledige lijstje nieuwe namen? Bekijk dan het overzicht hieronder:

 • King Gizzard & The Lizard Wizard
 • black midi
 • Warmduscher
 • Black Country, New Road
 • Los Bitchos
 • Dirty Fences
 • Show Me The Body
 • Cocaine Piss
 • The K
 • Annabel Lee
 • Milk TV
 • Borokov Borokov
 • Les Juliens
 • Last Train
 • De Ambassade
 • Iguana Death Cult

De meeste artiesten uit het bovenstaande rijtje betreden Le Garage Stage. Zoals de naam al doet vermoeden is dit podium gewijd aan rock. Voor de dag & podium-indeling van Dour Festival 2020 kun je terecht op de website.

King Gizzard & The Lizard Wizard

De Australische band King Gizzard and The Lizard Wizard brachten in de afgelopen 7 jaar een overweldigende hoeveelheid muziek uit, waarmee ze allang geen vreemde meer zijn van de festivalweides. Met maar liefst 15 albums in hun repertoire (waarvan 7 sinds 2017 zijn uitgebracht) hebben ze een eigen indie-pysch universum gecreëerd. Komend jaar beleef je die ‘Gizzerverse’ op o.a. Primavera Sound en Dour 2020.

Dour 2020

Dour Festival
Noël Schuurman/Festileaks

Dour is het grootste muziekevenement van Franstalig België. Al 30 jaar lang heeft het festival de perfecte formule om een van de meest belangrijke evenementen in Europa te zijn. Het festival biedt een unieke, diverse programmering met grote namen, maar vooral spannende ontdekkingen, een prachtige locatie en een organisatie die haar gelijke niet kent. Naast muziek is er ook voldoende ruimte voor andere vormen van kunst en cultuur.

Vorige zomer stonden onder andere Skepta, Disclosure, Parov Stelar en Bonobo op het affiche. Voor aankomende editie zijn onder meer A$AP Rocky, Stormzy en James Blake aangekondigd.

 • Locatie: Dour, België
 • Datum: 15-19 juli
 • Tickets: € 170,- voor vijf dagen, inclusief camping
 • Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.
Dour Festival Logo

Dour Festival 2023

Locatie
België
Dour, België
Datum 12-16 juli 2023
Line-up
Janelle Monae
CKay
Aphex Twin
Tickets Kopen