Dour 2020 strikt Stormzy

Photo: Atlantic Records

Stormzy komt naar Dour Festival. De rapper staat op vrijdag 17 juli op de planken van het Belgische festival.

Eerder werd al duidelijk dat de Brit deze zomer op de Europese festivals gaat optreden. Nu is daar ook een optreden in de buurt bij gekomen. Zo komt de rapper naar Dour 2020. De Brit voegt zich bij onder meer A$AP Rocky, die zijn gemiste optreden van afgelopen jaar komt inhalen.

Volgende maand is de rapper al te zien in Nederland, waar hij een optreden geeft in een uitverkochte AFAS Live.

Stormzy

Met zijn megahit ‘Shut Up’ ging de Britse grime-koning van een YouTube-hit naar nummer 8 in de UK Singles Charts. In zijn debuut album Gang Signs & Prayer laat hij veel van zichzelf zien en vooral waar hij toe in staat is. In 2018 was hij nog te bewonderen op Lowlands en afgelopen zomer stond hij onder andere op WOO HAH!. Bovendien was hij headliner op het Engelse Glastonbury. Zijn nieuwe album Heavy Is The Head is op 13 december uitgebracht. Volgende zomer staat hij op Pohoda en Dour.

Dour 2020

Dour

Dour is het grootste muziekevenement van Franstalig België. Al dertig jaar lang heeft het festival de perfecte formule om een van de meest belangrijke evenementen in Europa te zijn. Het festival biedt een unieke, diverse programmering met grote namen, maar vooral spannende ontdekkingen, een prachtige locatie en een organisatie die haar gelijke niet kent. Naast muziek is er ook voldoende ruimte voor andere vormen van kunst en cultuur. Wij zochten afgelopen zomer voor jullie uit hoe je het best tot rust kan komen op Dour. Daarnaast achterhaalden we de oorsprong van de kreet DOUREUH!.

Dit jaar stonden onder andere Skepta, Disclosure, Parov Stelar en Bonobo op het affiche. Voor aankomende editie zijn onder meer A$AP Rocky en Stormzy aangekondigd.

  • Locatie: Dour, België
  • Datum: 15-19 juli
  • Tickets: €170,- voor vijf dagen, inclusief camping
  • Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.
Dour Festival Logo

Dour Festival 2024

Locatie
België
Dour, België
Datum 13-17 juli 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen