Dour 2020 komt met James Blake en meer

James Blake
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Dour 2020 bevestigt 28 nieuwe namen voor het festival. Hierbij zitten onder andere James Blake, Niska en Modeselektor.

Dit is het eerste Europese festivaloptreden dat James Blake gepland heeft staan. Daardoor is het waarschijnlijk dat er meer optredens gaan volgen. Eerder werden Stormzy en A$AP Rocky al bevestigd voor Dour 2020. Laatstgenoemde komt zijn geannuleerde optreden van afgelopen jaar daarmee inhalen.

De volgende artiesten zijn toegevoegd aan het programma van Dour 2020:

 • James Blake
 • Niska
 • 999999999
 • Alkpote
 • Ben Klock
 • Black Lips
 • The Black Madonna
 • Black Sun Empire
 • EARTHGANG
 • Fuzz
 • GoldLink
 • Honey Dijon
 • Lorenzo
 • Mahalia
 • Modeselektor live
 • Nastia
 • OBOY
 • Oxmo Puccino
 • Reinier Zonneveld live
 • Talaboman
 • Yseult
 • Billx
 • Flohio
 • Föllakzoid
 • King Of The Rollers
 • Men I Trust
 • The Psychotic Monks
 • Turno

James Blake

De Britse electro-muzikant James Blake timmert al bijna tien jaar aan de weg. Met zijn minimalistische beats, breekbare stem en uitstapjes richting soul en hiphop beweegt Blake zich gemakkelijk door het muzikale spectrum. Zijn gelijknamige debuutalbum James Blake verscheen in 2011. Vervolgens maakte hij nog drie platen waarvan Assume Form het meest recente is. Daarnaast zijn er op de vierde langspeler gastbijdrages te vinden van Travis Scott en André 3000. In 2019 gaf James Blake nog een optreden op Lowlands.

Dour 2020

Dour is het grootste muziekevenement van Franstalig België. Al 30 jaar lang heeft het festival de perfecte formule om een van de meest belangrijke evenementen in Europa te zijn. Het festival biedt een unieke, diverse programmering met grote namen, maar vooral spannende ontdekkingen, een prachtige locatie en een organisatie die haar gelijke niet kent. Naast muziek is er ook voldoende ruimte voor andere vormen van kunst en cultuur.

Dit jaar stonden onder andere Skepta, Disclosure, Parov Stelar en Bonobo op het affiche. Voor Dour 2020 zijn onder andere A$AP Rocky, Stormzy en James Blake aangekondigd.

 • Locatie: Dour, België
 • Datum: 15-19 juli
 • Tickets: €160,- voor vijf dagen, inclusief camping
 • Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.
Dour Festival Logo

Dour Festival 2024

Locatie
België
Dour, België
Datum 17-21 juli 2024
Line-up
Gazo
Bicep
Amelie Lens
Gazo, Bicep, Amelie Lens +17 meer
Tickets Kopen