Electric Castle daagt festivals uit voor karaoke in quarantaine

306
Electric Castle
Photo: Thijs Jacobs / Festileaks

Wat vermaak tijdens de quarantaineperiode: Electric Castle daagt andere festivals uit voor een potje karaoke. Daarmee probeert het festival de sfeer erin te houden tijdens de coronacrisis.

Het Roemeense festival post een video op Facebook, waarop het team van de organisatie te zien is. Vanuit hun huiskamers spelen zij een cover van ‘Stand By Me’. Daarbij taggen zij onder meer Sziget, Exit Festival en Colours of Ostrava. Hiermee vraagt Electric Castle hen om ook een ‘Home Office Karaoke’ op te nemen.

Deze oproep had al snel resultaat: het team van Sziget reageerde vandaag. Natuurlijk kozen zij voor een artiest die komende zomer op het festival te zien is. Zodoende spelen zij Dua Lipa’s ‘Don’t Start Now’. De andere festivals die werden uitgedaagd hebben nog niet gereageerd.

Zie hieronder Electric Castle’s ‘Stand By Me’.

Home Office Karaoke

These days we’re all working from home.We wake up and dress up for another online meeting.Here’s a little #homeofficekaraoke our team put together to lighten up today’s mood.Is your team up for it UNTOLD | Jazz in the Park | Summer Well Festival | Sziget Festival Official | Colours of Ostrava | Exit Festival | Pohoda Festival | Yourope – The European Festival Association ? Show us what you got, choose a song and challenge others to #homeofficekarakoke #savethesummer

Geplaatst door Electric Castle op Zaterdag 21 maart 2020

En de reactie van Sziget:

Sziget Crew Home Office Challenge: Dua Lipa – Don’t Start Now (karaoke)

We see you Electric Castle and accepted the challenge! Sziget Crew has gathered in front of their laptop screens and covered Dua Lipa’s Don’t Start Now, home office-style – of course. ? Ps.: If you wish to hear a better sounding version of the song (we don’t see why you’d think that, though ?), go ahead and give Dua Lipa’s new album a listen! ** #SZIGET ** A Sziget Crew is elfogadta az Electric Castle kihívását, így szorgos, közös munkával elkészítettük saját Dua Lipa feldolgozásunkat – szigorúan a home office falai között! ? U.i.: Ha úgy érzitek, hogy egy fokkal jobb zenei élményre vágynátok (bár nem tudjuk miért tennétek ?), hallgassátok meg Dua Lipa múlt héten megjelent albumát! 🙂

Geplaatst door Sziget Festival Official op Dinsdag 31 maart 2020

Corona en festivals

De verspreiding van het coronavirus (COVID-19) heeft groeiende consequenties voor festivals wereldwijd. Artiesten zeggen af, festivals worden afgelast en overheden stellen maatregelen op.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe het virus zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals via onze speciale pagina. Je vindt er een liveblog, het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Electric Castle 2020

Electric Castle
photo: Sam Kragtwijk/Festileaks

Elk jaar wordt het prachtige Bonțida Bánffy Castle in Bonțida, een dorp in Oost-Roemenië, weer omgetoverd tot de sprookjesachtige locatie van Electric Castle. De muzikale line-up bestaat meestal uit een combi van elektronische muziek, harde gitaren, indie en popmuziek. De line-up bestaat onder andere uit Twenty One Pilots, Foals, The Neighbourhood, The Chemical Brothers en Placebo.

  • Datum: 15-19 juli 2020
  • Locatie: Bonțida, Roemenië
  • Tickets: voor 5 dagen ben je ongeveer €104,- kwijt, inclusief camping is dit ongeveer €133,-
  • Voor meer informatie kun je terecht op de website van het festival.