Roskilde 2020 completeert line- up met Kendrick Lamar en meer

Roskilde 2020 heeft haar line-up rond. Onder meer Kendrick Lamar en The Strokes zijn aankomende zomer op het Deense festival te vinden. Reizen deze acts ook door naar Down The Rabbit Hole, dat (deels) gelijktijdig met Roskilde plaatsvindt?

Naast eerdergenoemden presenteert het festival onder meer HAIM en Charli XCX. In totaal zijn er 81 nieuwe namen bekendgemaakt. Eerder bevestigde de organisatie al acts als Thom Yorke, Mura MasaTaylor Swift, Tyler, The Creator, Faith No More en FKA twigs. Benieuwd welke namen daar vandaag allemaal aan zijn toegevoegd? Check dan het onderstaande overzicht.

 • Kendrick Lamar
 • The Strokes
 • HAIM
 • Africa Express Presents in C Mali
 • Bicep
 • Big Thief
 • Charli XCX
 • Dababy
 • Malk De Koijn
 • Perfume Genius
 • Ride
 • The Roots
 • Rüfüs Du Sol
 • Suspekt
 • Tinariwen
 • Waxahatchee
 • Aïsha Devi
 • Arlo Parks
 • Av Av Av
 • Barker
 • Bersaerk
 • Jada
 • Boy Pablo
 • City And Colour
 • Jimmy Eat World
 • Slowthai
 • Suicide Silence
 • Doja Cat
 • Helms Alee
 • Kelly Lee Owens
 • Sampa The Great
 • The Whitest Boy Alive

De kersverse bevestigingen van vandaag zijn ook interessant voor bezoekers van Down The Rabbit Hole en Rock Werchter. Deze festivals overlappen qua data voor een groot deel met Roskilde, waardoor de kans groot is dat de festivals enkele namen delen. Zo deelt Rock Werchter al onder meer Thom Yorke en Faith No More met het Deense festival; voor Down The Rabbit Hole geldt dit bijvoorbeeld voor FKA twigs en Tyler, The Creator.

Check de poster hieronder:

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Kendrick Lamar

Kendrick Lamar brak in 2012 door met zijn album Good Kid, M.A.A.D City en werd door de media direct bestempeld als ‘the next big thing’. Inmiddels zijn we drie albums verder en blijkt dat de vele journalisten het bij het juiste eind hadden, want de rapper staat inmiddels bekend als één van de grootste in de hiphopscene. Lamar mengt harde beats met rake teksten die gaan over politiek, de rassenkwestie en taboes. Zijn laatste album DAMN. bleek zo’n groot succes, dat vrijwel het gehele album terug te vinden was in de Single Top 100. Een songwriter van de bovenste plank dus. 

In 2018 stond de rapper nog op Lowlands en Pukkelpop. Volgend jaar betreedt hij het podium op WOO HAH!, Bilbao BBK Live en Rock Werchter.

Roskilde 2020

Roskilde Festival 2018
Photo: Niek Bosma / Festileaks

Roskilde is sinds 1971 een van de grootste Europese muziekfestivals, met dank aan zijn consequent ijzersterke line-ups. Afgelopen editie stonden onder meer The CureBob DylanTravis ScottRobyn en Christine And The Queens op het affiche. Dit jaar viert het festival haar 50ste verjaardag. Onder meer Taylor SwiftThom Yorke, Faith No More en Tyler, the Creator geven een acte de présence op het verjaardagspartijtje.

 • Locatie: Roskilde, Denemarken.
 • Datum: 27 juni t/m 4 juli 2020
 • Prijs: ticket voor alle dagen kost ongeveer € 300,-.
 • Meer informatie vind je op de website van het festival.
Roskilde Festival Logo

Roskilde Festival 2023

Locatie
Denemarken
Roskilde, Denemarken
Datum 24 juni - 1 juli 2023
Line-up
Kendrick Lamar
Lil Nas X
Rosalía
Tickets Kopen