Advertisement

Hullabaloo 2020 uitgesteld naar 2021 vanwege het coronavirus

Hullabaloo 2019
Photo: Irene Schelwald / Festileaks

Hullabaloo 2020 is vanwege het coronavirus uitgesteld naar 2021. Het tweedaagse festival zou op 28 en 29 augustus plaatsvinden in Stadspark Groningen. De organisator noemt als reden de onzekerheid rondom aankomende zomer. 

De organisatie van Hullabaloo maakte het nieuws bekend via sociale media. Dit jaar zou de tweede editie van het festival betekenen. De reden voor de verplaatsing heeft alles te maken met de coronacrisis. Momenteel zijn alle vergunningplichtige evenementen tot en met 1 juni verboden. De organisatie noemt dat er voldoende aanlooptijd nodig is om een succesvol evenement neer te kunnen zetten. Dat is vanwege de onzekerheid rondom aankomende zomer op dit moment niet mogelijk.

Over de line-up van de tweede editie had het festival nog niets bekendgemaakt. Wel werd er achter de schermen al hard gewerkt aan de voorbereidingen. Zo zou de lancering van eerste namen nabij zijn. De organisatie hoopt binnenkort meer bekend te maken over de verplaatste editie van het festival. Vorig jaar waren onder meer Bløf, Oscar & The Wolf, Duncan Laurence en Craig David van de partij. 

https://www.instagram.com/p/B-hJnJApemP/?igshid=j7ds4pqf9e58

Corona en festivals

De verspreiding van het coronavirus (COVID-19) heeft groeiende consequenties voor festivals wereldwijd. Artiesten zeggen af, festivals worden geannuleerd en overheden stellen maatregelen op.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe het virus zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals via onze speciale pagina. Je vindt er een liveblog, het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Hullabaloo 2020

Hullabaloo 2019
Photo: Irene Schelwald / Festileaks

Hullabaloo is een popfestival dat in 2019 voor het eerst plaatsvond augustus in Stadspark Groningen. Het evenement staat voornamelijk in het teken van pop, rock en elektronische muziek. De organisatie streeft ernaar ieder jaar een grotere act te boeken met daarnaast tientallen kleinere namen. Vorig jaar stonden onder andere Oscar & The Wolf, Bløf, Robin SchulzRonnie Flex & Deuxperience en Lost Frequencies op het affiche.

Dit jaar zou de tweede editie van het festival op 28 en 29 augustus plaatsvinden in Stadspark Groningen. Vanwege de onzekerheid omtrent het coronavirus is deze editie verplaatst naar 2021. De line-up was vooralsnog niet bekendgemaakt. Voor meer informatie kun je terecht op de festivalwebsite.