Rock Werchter na annulering Pearl Jam: “Kleine kans dat het doorgaat”

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

De kans dat Rock Werchter 2020 doorgaat is zeer klein. Dit laat de organisatie van het Belgische festival weten op sociale media. Dit na annulering van headliner Pearl Jam eerder vandaag.

“Er is een kleine kans dat we begin juli op het festivalterrein zullen samenkomen”. Dat zijn de woorden van de organisatie van Rock Werchter op Facebook. Eerder vandaag maakte Pearl Jam bekend de aankomende tour te verplaatsen naar 2021. Daarbij komt ook de headlinerspot op Rock Werchter te vervallen. In een reactie op de annulering van Pearl Jam, spreekt de organisatie haar zorgen uit over de doorgang van de aankomende editie. En dat zijn harde uitspraken: “Het ziet er niet goed uit”.

Eerder liet de minister van Binnenlandse Zaken van België al weten dat bezoekers en organisaties moeten rekenen op een annulering. Een officiële uitspraak over Belgische festivals volgt volgende week woensdag. Dan doet de Veiligheidsraad van België een uitspraak over de eventuele doorgang van festivals deze zomer.

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Rock Werchter 2020

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter. In 2020 sieren o.a. The StrokesPearl Jam en Kendrick Lamar de poster. De organisatie van Rock Werchter laat echter weten dat er een kleine kans is dat het festival in 2020 doorgang vindt.  

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 2-5 juli 2020
  • Tickets: Weekendkaarten kosten €230,- en dagkaarten €110,-
  • Voor meer info kun je terecht op onze speciale festivalpagina

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2023

Locatie
België
Werchter, België
Datum 29 juni - 2 juli 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Irene Schelwald

Trotse bewoner van het altijd mooie Groningen. Daarmee automatisch die-hard fan van alles omtrent ESNS en ontdek ieder jaar weer een nieuw favoriet festival. Geboren in het jaar van Brainpower's eerste plaat (#brainpowerbaby) en dat heeft meteen de toon gezet. Zodoende altijd samen met Joëlle te vinden bij de foutste en goedkoopste slettendisco.

Meer van Irene