Sziget 2020 gecanceld door coronavirus: “Dit besluit is het beste voor de veiligheid van jullie allemaal”

sziget
Photo: Rock Star Photographers

Ook Sziget en Balaton Sound zijn dit jaar gecanceld door het coronavirus. In een statement reageren de festivals op de afgelasting en laten zij weten bezig te zijn met de opties voor kaartkopers.

De Hongaarse regering verlengt deze week de maatregelen tegen het coronavirus tot 15 augustus. Dat betekent dat onder andere Sziget en Balaton Sound in 2020 niet doorgaan. In een reactie laat Sziget weten achter het besluit te staan. ”We geloven dat dit besluit het beste is voor de veiligheid van jullie allemaal en iedereen die op ons festival werkt.”

Nu Sziget is gecanceld door het coronavirus wachten bezoekers op de mogelijkheden voor hun kaartje. Op dit moment wordt met ticketpartners gekeken wat de mogelijkheden voor Szitizens zijn. Eerder gaf het festival aan dat tickethouders hun geld terug kunnen krijgen indien het festival zou worden afgelast.

Ook de organisatie van Balaton Sound is hard aan het werk om de opties voor kaartkopers in kaart te brengen. Het festival vraagt daarom om nog iets meer geduld. Tegelijkertijd bedankt de organisatie iedereen voor de steun tijdens de afgelopen weken. Het is de eerste editie in de geschiedenis van het festival dat geen doorgang vind.

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Sziget 2020

Sziget 2019
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks