Pinkpop 2021 herbevestigt Nederlandse acts als Kensington en Joost

794
KENSINGTON © Rahi Rezvani 2019
Photo: Rahi Rezvani

Pinkpop kondigt vandaag een groot aantal bands en artiesten aan. Veel Nederlandse acts die in 2020 zouden optreden, halen hun show volgend jaar in. Dit betekent dat we volgend jaar alsnog kunnen genieten van onder meer Kensington en The Kik met orkest in Landgraaf.

Dit mooie nieuws voor de Nederlanders hing al in de lucht. De Zeeuwse zanger Danny Vera bevestigde namelijk eerder in talkshow Op1 al zijn komst naar het Limburgse festival in 2021. Naast Kensington, The Kik en Danny Vera verwelkomt Pinkpop ook onder andere Joost en Frenna Deluxe.

Check hieronder alle Nederlandse acts die hun afgelaste concert komen inhalen op Pinkpop 2021:

 • Kensington
 • Danny Vera
 • The Kik met concert
 • Frenna Deluxe
 • Joost
 • Ares
 • Nona
 • Ten Times A Million
 • Elle Horris

Het aantal gepresenteerde namen voor Pinkpop staat hiermee op 11. De organisatie strikte in een eerder stadium al headliner Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots voor de vrijdag. Check vooral ons geruchtenoverzicht om te ontdekken welke groepen nog meer een kans maken op een Pinkpop-performance in 2021.

Deze negen Nederlandse acts blijven op de 51e editie van Pinkpop en zijn er in 2021 ook weer gewoon bij!

Geplaatst door Pinkpop Festival op Dinsdag 9 juni 2020

Kensington

Kensington Rahi Rezvani 2019
Photo: Rahi Rezvani

Kensington heeft het maar druk met alle optredens. In 2017 stond de Utrechtse band op onder andere Pinkpop, Concert At Sea, Paaspop en Sziget. Het viertal hield het echter niet bij festivals: Kensington wist ook maar liefst 5(!) keer de Ziggo Dome uit te verkopen. Het succes kwam niet onverwachts. In 2016 tourde de band ook al langs diverse grote festivals (Rock Werchter, Sziget) en stond deze zowel in 2015 (2 keer) als 2016 (3 keer) in een uitverkochte Ziggo Dome. Kensington won in 2017 nog de felbegeerde Popprijs, die jaarlijks tijdens Eurosonic Noorderslag wordt uitgereikt.

In 2021 gaat Kensington opnieuw de hort op. Met de nieuwe plaat Time op zak speelt de Nederlandse rockformatie onder meer op Bospop en Pinkpop.

Pinkpop 2021

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. Deze zomer zouden onder andere Red Hot Chili PeppersPost Malone en Guns N’ Roses op de planken van het Limburgse festival staan. Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots keren terug voor de editie in 2021. Pinkpop 2021 is ook het eerste jaar zonder Jan Smeets als festivaldirecteur. Mister Pinkpop draagt het stokje dit jaar over aan zijn vaste team, waarmee hij het festival al jaren organiseert.

 • Locatie: Landgraaf, Nederland
 • Datum:18-20 juni 2021
 • Tickets: kaarten van 2020 blijven geldig voor 2021
 • Meer informatie vind je terug op de officiële website.
Michel Stempher
Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.