Geen festivals tot 2022 door het coronavirus volgens Lollapalooza-oprichter

311
Cage the Elephant @ Pinkpop 2019
Photo: Monique Biermans / Festileaks

Volgens Marc Geiger, mede-oprichter van Lollapalooza, zijn concerten en festivals niet mogelijk tot 2022. Deze voorspelling deed Geiger in de The Bob Lefsetz Podcast toen hem gevraagd werd naar de gevolgen van het coronavirus.

Marc Geiger vermoedt dat festivals, optredens en sportevenementen het zwaar hebben zo lang het coronavirus aanwezig is. Geiger geeft aan dat er zo’n twintig obstakels zijn voor livemuziek kan terugkeren zoals men het gewend is. Hij noemt onder meer het virus zelf als obstakel, maar ook de verzekering en aansprakelijkheid zijn problemen die organisaties moeten overkomen. Volgens de oprichter van Lollapalooza kan het komende (half) jaar nog zwaarder worden, dan de afgelopen periode.

Komt de voorspelling uit, dan treft COVID-19 de Nederlandse festivals opnieuw zwaar. Eerder kwam naar buiten dat de kosten oplopen tot 17 miljard dollar voor de festivalindustrie. Het coronavirus raakt Nederland het hardst door de vele festivals in ons land.

Ondanks de soms sombere vooruitzichten laten festivals het er niet bij zitten. Zo presenteren Pinkpop en Best Kept Secret al een groot deel van de line-up. Ook rondom het coronavirus komen positievere berichten naar buiten. Zo zijn de eerste signalen rondom een coronavaccin positief.

Geen festivals? Festileagues sleept je de zomer door!

Festileaks organiseert dit jaar jouw festivalzomer met Festileagues. Tijdens Festileagues kun je jezelf en je vriendengroep verzekeren van het gouden festivalticket. Dat zijn kaarten voor onder andere Best Kept Secret, Zwarte Cross én Sziget. Ja, je leest het goed: niet of, maar én.

Winnen doe je door tijdens diverse opdrachten, challenges en live events zo veel mogelijk punten te verzamelen met jouw festival-squad. Is jouw vriendengroep deze zomer het beste, dan verzeker je jezelf van een geweldige festivalzomer volgend jaar.

Stijn van Orsouw
Als samensteller ben ik op de achtergrond aan het knallen voor de nieuwsredactie. Een jaar zonder festivals is een jaar niet geleefd!