Open’er eerste festival voor Kendrick Lamar in 2021

460
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Europese fans van Kendrick Lamar hebben weer iets om naar uit te kijken. De Amerikaanse rapper kondigt zijn eerste festival voor 2021 aan: Open’er in Polen.

De kans dat Kendrick Lamar aankomende zomer toch in de lage landen te bewonderen is, stijgt flink. Kendrick had voor 2020 shows gepland staan op Rock Werchter en WOO HAH!, maar die gingen vanwege het coronavirus helaas niet door. De gloednieuwe aankondiging voor Open’er biedt nieuwe kansen, met name voor Rock Werchter 2021. Het Poolse en het Belgische festival vinden namelijk gelijktijdig plaats.

Een show op WOO HAH! 2021 lijkt minder waarschijnlijk. De organisatie van het Brabantse festival meldde immers eerder al dat Kendrick Lamar zijn optreden op Beekse Bergen niet inhaalt. Zien we de rapper dan zijn opwachting maken op een ander Nederlands festival?

Kendrick Lamar

Kendrick Lamar brak in 2012 door met zijn album Good Kid, M.A.A.D City en werd door de media direct bestempeld als ‘the next big thing’. Inmiddels zijn we drie albums verder en blijkt dat de vele journalisten het bij het juiste eind hadden, want de rapper staat inmiddels bekend als één van de grootste in de hiphopscene. Lamar mengt harde beats met rake teksten die gaan over politiek, de rassenkwestie en taboes. Zijn laatste album DAMN. bleek zo’n groot succes, dat vrijwel het gehele album terug te vinden was in de Single Top 100. Een songwriter van de bovenste plank dus. 

Open’er 2021

Open'er
Photo: M. Murawski

Open’er vindt jaarlijks plaats op het vliegveld van Gdynia in Polen. Het festival weet ieder jaar weer een line-up neer te zetten met verschillende grote namen uit alle genres. In 2020 ging het festival niet door in verband met het coronavirus. De organisatie laat weten dat een groot deel van de line-up zal ‘doorschuiven’ naar 2021. Inmiddels zijn optredens van onder meer Kendrick Lamar, Twenty One Pilots, Thom Yorke en The Chemical Brothers al bevestigd.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

  • Locatie: Gdynia, nabij Gdansk
  • Datum: 30 juni – 3 juli 2021
  • Kaartverkoop: Tickets voor 2020 zijn geldig voor 2021. De reguliere kaartverkoop is inmiddels gestart.
  • Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.
Stervende, door de festivalloze zomer. Is het al 2021?