Kraftwerk, Nile Rodgers & CHIC en Underworld doen festivals in 2021

444
Photo credits: Festileaks / Kamiel Scholten

Playground Festival maakte afgelopen week de headliners Kraftwerk, Nile Rodgers & CHIC en Underworld bekend. Naast dit Schotse festival hebben de artiesten nog een aantal andere festivals en shows gepland staan voor de festivalzomer van volgend jaar.

Het Schotse festival is voor Kraftwerk de eerste festivalshow in 2021. Dit jaar zou de Duitse band op All Points East staan maar deze show werd door corona helaas afgelast. Het festival heeft nog geen line-up bekendgemaakt voor 2021. Hierdoor is het dus nog onbekend of Kraftwerk in 2021 weer op All Points East staat. De band heeft wel een tourschema bekendgemaakt waarin nog veel gaten te zien zijn in het festivalseizoen. Hier is dus nog ruimte voor nieuwe festivalshows.

Nile Rodgers & CHIC werden in juli al bekendgemaakt voor Royal Park Live. De supersterren zouden oorspronkelijk op de editie van 2020 staan maar dit optreden ging door bekende redenen niet door. Afgelopen week werden Nile Rodgers & CHIC ook aangekondigd voor Playground Festival. Naast deze festivals hebben Rodgers en CHIC ook nog een aantal andere shows gepland staan voor aankomend jaar.

Voor de Britse synthpop-band Kraftwerk is het de derde festivalshow die op de agenda staat. Eerder maakte het Tsjechische Metronome en het Poolse festival Touron Nowa Muzyka Katowice al optredens van Kraftwerk bekend.

Kraftwerk

Kraftwerk
Photo: Peter Boettcher

De Duitse elektroformatie Kraftwerk is al sinds 1970 actief en heeft grote invloed gehad op de ontwikkeling van elektronische muziek. Met songs als ‘The Model’ en ‘Autobahn‘ kun je amper stil blijven staan. In 2019 was de band met hun 3D-show op onder andere Blue Dot FestivalRock In Roma en Best Kept Secret te zien. Deze tour zou ook in 2020 doorgetrokken worden met de bevestiging voor onder andere All Points East. Vanwege het coronavirus is het optreden echter afgelast en bleef het stil rondom Kraftwerk.

Nile Rodgers & CHIC

Nile Rodgers & CHIC hebben weinig introductie nodig. Rodgers was in 1976 de oprichter van CHIC en scoorde sindsdien hits als ‘Le Freak’ en ‘Good Times’. Ook solo was Nile Rodgers zeer succesvol. Zo was hij onder meer te horen op ‘Get Lucky’ van Daft Punk. De supersterren deden al eerder festivals aan. Zo stonden Nile Rodgers & CHIC afgelopen jaren nog op North Sea Jazz, Lowlands en Concert At Sea.

Underworld

DTRH
Photo credits: Festileaks / Kamiel Scholten

Underworld is de gedroomde headliner van elke willekeurige rave. Het Britse duo heeft al meer dan 25 jaar grote invloed op de elektronische muziek en mag zich daarmee bij de grootste dance-legendes scharen. In 2016 bracht het tweetal nog een nieuwe plaat uit, genaamd Barbara, Barbara, We Face A Shining FutureDe daaruit volgende liveshow werd zoals gewoonlijk weer met luid gejuich van verschillende critici ontvangen. Met hun kersverse single ‘Dune’ trekken ze komende zomer ook over de festivalweide van onder andere Down The Rabbit Hole en Rock Werchter!

Playground Festival

Playground Festival wordt ieder jaar gehouden in het Rouken Glen Park in Glasgow. Playground is een festivalervaring als geen ander. Van gevestigde acts met tijdloze klassiekers tot dj’s met verblindende liveshows. Op dit festival stonden eerder al artiesten zoals Friendly Fires, Django Django, Groove Armada en Hot Chip.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

  • Locatie: Rouken Glen Park, Glasgow
  • Datum: 30 juli tot 2 augustus 2021
  • Tickets: dagtickets £65.15 weekendtickets £175.15,
  • Meer informatie over de tickets en het festival is te vinden op de website van Playground Festival

Vanaf 2014 ben ik iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Nog steeds een groot fan van pop-punk. Mijn all-time favoriete band is Green Day, verder vind ik Sum 41, Linkin Park en Muse helemaal geweldig. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig het fotograferen van concerten en het verzamelen van platen. :)