Kendrick Lamar naar Les Ardentes 2021; Rock Werchter valt waarschijnlijk af

417
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Kendrick Lamar staat op Les Ardentes in 2021. De rapper zou in 2020 op Rock Werchter spelen. Nu hij voor het Luikse festival bevestigd is, zien we hem hoogstwaarschijnlijk niet terug in Werchter. Komt K-Dot ook nog ergens in Nederland spelen volgend jaar?

Les Ardentes 2021 heeft met Kendrick Lamar een enorme naam te pakken. De rapper uit Compton sluit op donderdag 8 juli de festivaldag af. Eerder werd bekend dat Cardi B ook op het Luikse festival staat. Kendrick lijkt een groot deel van de grote Europese festivals af te gaan komende zomer. Zo is hij ook al aangekondigd voor onder andere Open’er en Longitude. Met deze aankondiging valt Rock Werchter 2021 vrijwel definitief af voor de rapper. Daar zou hij eigenlijk afgelopen seizoen optreden.

Een Nederlandse datum voor Kendrick ontbreekt nog. WOO HAH! 2021 maakte deze zomer al bekend dat de rapper volgend jaar definitief niet terugkeert. Maar waar zien we hem dan wel terug? De data van Lamar vallen tot nu toe allemaal in begin juli. Down The Rabbit Hole 2021 heeft nog geen namen bekendgemaakt. Daarmee is het festival in Beuningen misschien een optie. Ook Pinkpop 2021 mist nog een headliner, maar vindt wel eind juni plaats. Vooralsnog zijn er alleen festivalshows van Kendrick in 2021 bekend, maar wie weet komt er nog een zaalshow in de Ziggo Dome bij.

Kendrick Lamar

Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Kendrick Lamar brak in 2012 door met zijn album Good Kid, M.A.A.D City en werd door de media direct bestempeld als ‘the next big thing’. Inmiddels zijn we drie albums verder en blijkt dat de vele journalisten het bij het juiste eind hadden, want de rapper staat inmiddels bekend als één van de grootste in de hiphopscene. Lamar mengt harde beats met rake teksten die gaan over politiek, de rassenkwestie en taboes. Met ‘Alright’ creëerde hij een cultureel anthem van een generatie. Zijn laatste album DAMN. bleek zo’n groot succes, dat vrijwel het gehele album terug te vinden was in de Single Top 100. In 2021 is hij weer terug met een aantal festivalshows en ook lijkt er een nieuw album in de maak te zijn.

Les Ardentes 2021

Les Ardentes is een jaarlijks elektro-rockmuziekfestival in Luik. Het festival beleeft komend jaar zijn vijftiende editie. In de afgelopen jaren waren grote namen zoals Wiz Khalifa, The Black Eyed Peas en Massive Attack te zien. Deze editie zijn onder andere Kendrick Lamar en Cardi B te bewonderen. Ook Bad Bunny, wereldwijd de meest gestreamde artiest van 2020, geeft acte de présence.

  • Locatie: Luik, België
  • Datum: 8-11 juli 2021
  • Tickets: €177,- voor een weekendticket
  • Meer informatie vind je terug op de website van het festival

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Student Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Lana Del Rey naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Interpol.