Kendrick Lamar waarschijnlijk niet op Rock Werchter 2021

842
Kendrick Lamar

Kendrick Lamar speelt waarschijnlijk niet op Rock Werchter 2021. De rapper staat op vrijdag 2 juli op het Ierse festival Longitude. Zou de rapper één van de andere dagen alsnog in Werchter te vinden zijn?

De rapper uit Compton stond oorspronkelijk gepland voor de zaterdag van Rock Werchter 2020. Rock Werchter had de intentie om artiesten van het affiche van 2020 mee te nemen naar 2021. Eerder maakte Rock Werchter al bekend dat Gorillaz als nieuwe naam de zaterdag van het Belgische festival gaat versterken. Ook Twenty One Pilots staat op de zaterdag, wat ook de bedoeling was in 2020. Dit maakt de kans klein dat er nóg een grote naam als Kendrick op de zaterdag optreedt. De vrijdag is de enige dag van Rock Werchter 2021 die vooralsnog geen headliner heeft. Door de aankondiging van het Ierse festival Longitude is Kendrick Lamar echter geen optie voor de vrijdag van Rock Werchter.

Het Belgische festival zou niet de enige zijn waarbij de komst van Kendrick Lamar op losse schroeven staat. WOO HAH! maakte eerder al bekend dat Lamar niet terugkeert. De rapper stond wel gepland voor WOO HAH! 2020. Daarentegen lijkt het erop dat Kendrick een aantal van zijn data van 2020 wel ‘gewoon’ inhaalt. Naast Longitude staat de Amerikaan op de woensdag van de week van Rock Werchter op het Poolse festival Open’er. Over het inhalen van een aantal van zijn data uit 2020 is nog niks bekend. Lamar stond in 2020 ook op de affiches van onder andere Glastonbury, Roskilde en NOS Alive. Gaan we hem in 2021 nog ergens in de Benelux terug vinden?

Kendrick Lamar

Kendrick Lamar brak in 2012 door met zijn album Good Kid, M.A.A.D City en werd door de media direct bestempeld als ‘the next big thing’. Inmiddels zijn we drie albums verder en blijkt dat de vele journalisten het bij het juiste eind hadden, want de rapper staat inmiddels bekend als één van de grootste in de hiphopscene. Lamar mengt harde beats met rake teksten die gaan over politiek, de rassenkwestie en taboes. Zijn laatste album DAMN. bleek zo’n groot succes, dat vrijwel het gehele album terug te vinden was in de Single Top 100. Een songwriter van de bovenste plank dus. 

Rock Werchter 2021

zijnPhoto: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter.

In 2020 ging het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. Onder andere The StrokesPearl Jam en Kendrick Lamar sierden toen de poster. Op Rock Werchter 2021 staat een deel van de line-up van 2020, zoals Twenty One Pilots en Pixies. Daarnaast vinden we enkele nieuwe namen op het affiche, waaronder Gorillaz en Red Hot Chili Peppers.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 1-4 juli 2021
  • Tickets: 243 euro voor een weekend, 110 euro voor een dag
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.
Student Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter en Bospop in de zomer en naar Carnaval in de winter. De muziek van Liam Gallagher, Interpol, Scorpions, Depeche Mode, Pearl Jam en Tame Impala maakt mij het meest gelukkig.

Geld verdienen op festivals?

Achter de bar op Zwarte Cross, tickets scannen op Concert at Sea of de kassa bedienen op Down The Rabbit Hole? Schrijf je in via Festileaks en werk komende zomer op de leukste festivals van Nederland!