Corona-testevenementen van Fieldlab op 15 februari van start

5009
DTRH Frank Carter Publiek
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Fieldlab Evenementen start 15 februari met de testevenementen. Het demissionair kabinet heeft hier afgelopen dinsdag toestemming voor gegeven, nadat eerder bekend werd dat de experimenten uitgesteld moesten worden wegens de aanhoudende besmettingen.

Nu is er dan gelukkig toch een datum bekend waarop er gestart wordt met de evenementen: 15 februari vindt het eerste testevenement plaats. Dit gaat om een zakelijk congres in het Beatrix Theater Utrecht. Op zaterdag 20 februari wordt daar ook een show van Guido Weijers georganiseerd. Bij beide evenementen wordt het publiek verdeeld in groepen van vijftig, tweehonderd en tweehonderdvijftig bezoekers.

Voor de testfestivals wordt binnenkort een definitieve datum bekendgemaakt. Het gaat dan om twee binnen- en twee buitenfestivals. Het plan is om in totaal acht evenementen op te zetten. Bij deze evenementen wordt onderzoek gedaan naar de contactmomenten ‘binnen de bubbels’ en het gedrag van de bezoekers. De bevindingen kunnen organisatoren mogelijk helpen bij het verantwoordelijk opzetten van hun evenementen, zonder een nieuwe uitbraak van het coronavirus.

Zo werken de testevenementen

Hoe gaan die testevenementen er dan uit zien? Als je een ticket koopt voor het evenement, kun je tegelijkertijd een afspraak maken voor een coronatest. Na de transactie krijg je een mail van de organisatie waar je de coronatest gaat afnemen. In deze mail wordt je gevraagd om je gegevens te delen in de IDA app. Hierdoor deel je je gegevens op een veilige manier met de testlocatie. Je deelt je gegevens door de chip in je identiteitsbewijs met je telefoon te scannen.

Bij de testlocatie scan je een QR-code om je aanwezigheid te bevestigen. Na de test ontvang je ongeveer 15 minuten later de uitslag in je mail. Als de test negatief is, mag je het evenement bijwonen. Bij het evenement scan je nog een keer een QR-code en geef je toegang om je testresultaat en pasfoto te delen met de controleur. Wanneer de controleur alles heeft goedgekeurd, mag je naar binnen om het evenement te bezoeken.

Fieldlab Evenementen

BKS 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Fieldlab is een initiatief van de evenementensector. Met deze evenementen wil Fieldlab duidelijk maken wat er nog meer nodig is om evenementen door te laten gaan in coronatijd. Tijdens deze proefevenementen wordt er gekeken naar het gedrag van bezoekers, het gebruik van mondkapjes en desinfectiemiddelen. Ook wordt er gekeken naar de luchtkwaliteit binnen de locatie van het evenement en de gevolgen voor kwetsbare groepen. Met deze informatie probeert Fieldlab zo snel mogelijk op een veilige manier terug te gaan naar evenementen op volle capaciteit.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Vanaf 2014 ben ik iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Nog steeds een groot fan van pop-punk. Mijn all-time favoriete band is Green Day, verder vind ik Sum 41, Linkin Park en Muse helemaal geweldig. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig het fotograferen van concerten en het verzamelen van platen. :)