Fieldlab testevenementen uitgesteld door coronavirus

279
Best Kept Secret 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

De testevenementen die deze maand plaats zouden vinden gaan niet door. De Britse variant van het coronavirus zorgt ervoor dat de proefevenementen uitgesteld worden naar een later moment.

Begin december beloofde premier Rutte nog dat in januari 2021 de testevenementen plaats zouden vinden. We moesten hierbij denken aan lokale proeven zoals theatervoorstellingen met meer publiek. Fieldlab ging er vanuit dat de vier verschillende tests door zouden gaan. Ook als de mogelijkheid er niet zou zijn om met grote groepen samen te komen. Ondanks deze belofte zorgt de Britse variant van het coronavirus ervoor dat we deze maand nog geen proefevenementen met publiek kunnen verwachten.

In een reactie op dit nieuws zegt Riemer Rijpkema tegen NU.nl het volgende: “Dit is wel een teleurstelling. We hebben nog steeds de overtuiging dat onze praktijkonderzoeken in een veilige omgeving plaatsvinden. Zelfs met de Britse variant die nu is opgedoken.”

“Maar we hebben er begrip voor dat men de impact van die variant nader wil onderzoeken. We weten dat van dit uitstel geen afstel komt. De onderzoeken van Fieldlab zijn en blijven nodig voor het perspectief van de gehele evenementenbranche.”

Fieldlab Evenementen

Fieldlab wil met deze evenementen duidelijk maken wat er nog meer nodig is om evenementen door te laten gaan in coronatijd. Tijdens deze proefevenementen wordt er gekeken naar het gedrag van bezoekers, het gebruik van mondkapjes en desinfectiemiddelen. Ook wordt er gekeken naar de luchtkwaliteit binnen de locatie van het evenement en de gevolgen voor kwetsbare groepen. Met deze informatie probeert Fieldlab zo snel mogelijk op een veilige manier terug te gaan naar evenementen op volle capaciteit.

Fieldlab hoopt zo snel mogelijk alsnog een aantal proefevenementen te kunnen organiseren. Wanneer dat kan is nog onduidelijk op dit moment.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Duidelijkheid vanuit de overheid

DTRH
Photo credits: Festileaks / Kamiel Scholten

In december sloeg de evenementenbranche alarm met een grootschalige actie ‘The Show Most Go On’. Hiermee riep de evenementenbranche de overheid op om testevenementen in januari door te laten gaan. De branche wil dat het kabinet de sector perspectief en duidelijkheid geeft. Daarnaast zijn er ook een aantal belangrijke beslissingen die genomen moeten worden over de evenementen die in 2021 plaats gaan vinden. Inmiddels is het wel bekend dat de festivalorganisatoren begin februari iets te horen krijgen over een eventueel garantiefonds. Dit fonds zou de organisatoren kunnen helpen als de festivals niet door mogen gaan.

Vanaf 2014 ben ik iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Nog steeds een groot fan van pop-punk. Mijn all-time favoriete band is Green Day, verder vind ik Sum 41, Linkin Park en Muse helemaal geweldig. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig het fotograferen van concerten en het verzamelen van platen. :)