Festivaldirecteur Paaspop gaat ondanks onzekerheid door met voorbereidingen voor de komende editie

782
Paaspop 2019
Photo: Bart Heemskerk (Paaspop 2019)

De festivaldirecteur van Paaspop, Peter Sanders, is nog onzeker of Paaspop 2021 kan plaatsvinden. Het festival gaat wel gewoon door met de voorbereidingen voor de komende editie. Paaspop is afhankelijk van de besluiten van de overheid en kijkt ook al naar andere opties. Een garantiefonds is waar de festivaldirecteur op hoopt.

Paaspop 2021 is traditiegetrouw het officiële startsein van het Nederlandse festivalseizoen. Het festival in Schijndel staat elk jaar tijdens het paasweekend gepland in maart of april. Tijdens de coronacrisis is dat niet zo gunstig voor het festival, omdat het dus ook eerder met de voorbereidingen moet beginnen. “Ingewikkelde veiligheidspannen, een verkeersplan, tekeningen, decordesigns: het moet allemaal bedacht en ontwikkeld worden. Dat vergt ontzettend veel voorbereiding”, zegt de festivaldirecteur tegen EditieNL. Die voorbereidingen kosten veel geld en kunnen alleen terugverdiend worden als Paaspop 2021 doorgaat. “Dat gaat al snel over miljoenen. Voor kleine festivals een paar miljoen, voor grotere festivals wel twintig miljoen”, meldt de organisator.

Sanders hoopt dan ook op een garantiefonds vanuit de overheid. “Kijk dan even naar onze Duitse buren. Daar moedigen ze organisatoren aan om aan de slag te gaan. Als er iets misgaat, dan staat de overheid garant”, aldus de organisator. Peter Sanders staat zeker niet alleen in zijn roep om een garantiefonds. Hij krijgt daarin bijval van de evenementenbranche die uiterlijk 1 februari duidelijkheid wil. De Paaspop-directeur blijft optimistisch maar houdt wel rekening met de kans dat Paaspop 2021 niet in zijn normale vorm plaatsvindt. “We gaan er nog steeds vanuit dat het in april gaat gebeuren. Tuurlijk is de kans aanwezig dat het niet gaat lukken, dan gaan we kijken of we het kunnen verplaatsen naar later in het jaar”, aldus Sanders.

Paaspop 2021

Paaspop 2019
Photo: (Paaspop 2019)

Zoals de naam doet vermoeden, vindt Paaspop elk jaar met Pasen plaats. Het is daarmee dé opener van het festivalseizoen in Nederland. Het festival biedt een gevarieerd muziekprogramma op een dozijn podia. Daarnaast vind je op het terrein genoeg knettergekke randactiviteiten en geheime feestjes. Ook is het terrein in Schijndel heel mooi aangekleed. Met felle kleuren en lichtschermen is het een festivaldorp dat eruitziet als Las Vegas. De editie van 2020 kon door corona niet doorgaan, maar het programma is hetzelfde gebleven. Komend paasweekend zijn onder meer Chef’SpecialKensington, Krezip en Danny Vera van de partij.

  • Locatie: Schijndel, Nederland
  • Datum: 2-4 april 2021
  • Tickets: Een weekendkaart inclusief camping kost € 163,50.
  • Voor meer informatie bezoek je de website van het festival.
Student Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Lana Del Rey naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Interpol.