Wederom geen Primavera Sound in 2021

Thomas Heijligers – Festileaks

Primavera Sound 2021 gaat niet door vanwege het coronavirus. Het festival had moeten plaatsvinden van 2 tot 6 juni in Barcelona. Eerder zegde het Spaanse festival al edities af in juni 2020 en september 2020. De line-up voor Primavera Sound 2022 wordt bekend op 2 juni.

Festivalgangers met een ticket voor Primavera Sound 2020 of Primavera Sound 2021 kunnen kiezen deze te behouden voor Primavera Sound 2022. Het is ook mogelijk om je geld terug te krijgen: de aanvraag daarvoor kun je doen vanaf 2 juni. Die dag wordt ook de line-up bekend voor Primavera Sound 2022.

In een verklaring zegt het festival uit Barcelona er alles aan gedaan te hebben: “We led the clinical trial carried out at the Apolo in Barcelona last December and we have been in constant contact with the health authorities to explore all possible solutions. But the twentieth anniversary of Primavera Sound deserves a party like the ones we are used to, and the global situation does not seem favourable to allowing something like this to happen this summer. At least not in a way in which we can live the full Primavera Sound experience.”

Er is nog geen definitieve datum bekend voor Primavera Sound 2022, maar traditiegetrouw is dit te verwachten in het laatste weekend van mei of eerste weekend van juni. Het is daarmee altijd het eerste Europese major festival van de kalender. Op Primavera Sound zouden aankomende zomer onder andere The Strokes, Gorillaz, Tame Impala en The National spelen.

Impact op hele Europese festivalzomer

De impact van het niet doorgaan van Primavera Sound is serieus. Het Spaanse festival is één van de belangrijkste schakels in tourschema’s van artiesten en vaak überhaupt de reden waarom acts er voor kiezen om ‘vroeg’ (in juni in plaats van juli/augustus) te touren. De kans is groot dat vergelijkbare festivals in dezelfde periode hierdoor ook in problemen komen, voor zover dat niet al het geval was door de aanhoudende onzekerheid rondom de corona-situatie.

Via onze Coronavirus en Festivals pagina houden we je op de hoogte van de actuele situatie van komende zomer. Daar zie je ook welke festivals hebben afgezegd of verplaatsen naar het najaar.

Primavera Sound Logo

Primavera Sound 2022

Locatie
Spanje
Barcelona, Spanje
Datum 1-12 juni 2022
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.