Graspop 2022 bevestigt Judas Priest als headliner

487
Photo : HANDOUT PHOTO

Graspop 2022 kondigt vandaag de eerste grote naam aan. Judas Priest is herbevestigd als headliner voor het Belgische festival.

Goed nieuws voor de fans van Judas Priest! De band keert volgend jaar weer terug naar de Belgische festivalweide. Eigenlijk zou de band dit jaar al op Graspop staan, maar vanwege het coronavirus gaat dit helaas niet door. Gelukkig komt de band op zaterdag 18 juni 2022 toch naar België. Met deze aankondiging is de band ook meteen de eerste headliner die bevestigd is voor Graspop 2022.

De organisatie van Graspop wil zoveel mogelijk acts die op het affiche stonden meenemen naar volgend jaar. Onder andere Aerosmith stonden hiervoor op het affiche. De band heeft haar tour naar de zomer van 2022 verplaatst. Helaas is nog niet bekend of Steven Tyler en co. ook een optreden geven op het Desselse festival. Het volledige affiche wordt later bekendgemaakt.

Judas Priest

Judas Priest werd in 1969 opgericht en is een zeer gewaardeerde band in de hardrock- en metalwereld. De Britten brachten in hun lange bestaan 18 studioalbums uit waarvan British SteelPainkiller en Screaming for Vengeance als klassiekers binnen het genre worden gezien. In 2018 bracht de groep hun laatste langspeler Firepower uit. Judas Priest speelde in het verleden op Hellfest, Download, Rock Am Ring en Lokerse Feesten.

De legendarische grondleggers van de heavy metal vieren hun vijftigste verjaardag op de 25ste editie van GMM. Judas Priest pakt uit met een speciale anniversary tour langs ‘s werelds grootste podia. De heavy metal band heeft het afgelopen decennia veel hoogtepunten bereikt. Ook na een halve eeuw blijft de band een topper in het heavymetalgenre. Naast de show op Graspop staat de band ook op onder andere Hellfest.

Graspop 2022

Graspop 2019
Photo: Elsie Roymans (Graspop Metal Meeting 2019)

Graspop Metal Meeting zou in 2020 haar zilveren jubileum vieren, maar dit kon vanwege het coronavirus niet doorgaan. In 2021 gaat het Belgische festival helaas opnieuw niet door. Onder meer Aerosmith, Faith No More en Judas Priest zouden dit jaar op de bühne in Dessel verschijnen. Maar er is hoop: de data voor Graspop 2022 staan al op de planning. De eerste headliner is met de herbevestiging van Judas Priest ook een feit.

  • Locatie: Dessel, België
  • Datum: 16 t/m 19 juni 2022
  • Tickets: gekochte tickets voor de editie van 2021 blijven geldig.
  • Meer informatie vind je op de website van Graspop.
Vanaf 2014 ben ik iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Nog steeds een groot fan van pop-punk. Mijn all-time favoriete band is Green Day, verder vind ik Sum 41, Linkin Park en Muse helemaal geweldig. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig het fotograferen van concerten en het verzamelen van platen. :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laden...

DennisvdBr

Droomheadliner

15,011 berichten 982 likes

https://www.graspop.be/nl/nieuws/25e-editie-van-graspop-metal-meeting-uitgesteld-tot-2022/246/

Met veel pijn in het hart moeten we jullie meedelen dat de 25e editie van Graspop Metal Meeting voor een tweede keer wordt uitgesteld. De 25e verjaardag van GMM zal gevierd worden van 16 t.e.m.19 juni 2022.

We hadden niets liever gewild dan metalheads van over de hele wereld te verwelkomen in Dessel in juni, maar dit is helaas niet mogelijk. De veiligheid van onze bezoekers, crew en artiesten stellen we steeds voorop. We kijken ernaar uit om GMM beter en sterker dan ooit terug te brengen in 2022! We doen ons uiterste best om zoveel mogelijk bands van de GMM 2021 line-up over te zetten naar de editie van 2022. De volledige affiche zal later bekendgemaakt worden.

Alle ticketkopers zullen binnenkort een bericht ontvangen van Ticketmaster. Er volgt zo snel mogelijk meer info. Alle gekochte tickets voor GMM 2021 blijven geldig voor GMM 2022. Aan iedereen die zijn ticket van 2020 naar 2021 overzette: BEDANKT! Jullie loyaliteit en steun in deze donkere dagen is voor ons de drijfveer om door te blijven gaan. We komen hier samen doorheen en we hopen dan ook jullie allemaal terug te zien in 2022 om samen de 25e editie van Graspop Metal Meeting te vieren.

We hopen nog steeds dat we jullie deze zomer kunnen laten genieten van de GMM-sfeer. Meer details volgen naarmate het jaar vordert en zodra we meer duidelijkheid hebben over de vorm van dit concept.

Stay metal, stay safe & take care!

GMM

Reageer Like

klik voor meer...
DennisvdBr

Droomheadliner

15,011 berichten 982 likes

Eerste naam, op de site van Aerosmith geleakt: 19 juni 2022

volgende waarschijnlijk Iron Maiden, ivm ook de doorschuiving naar Download UK 11 juni 2022, wellicht op donderdag 16 juni Graspop?

Reageer Like

Joslittel

Subheadliner

4,628 berichten 1,589 likes

Goed bezig Dennis!

Iron Maiden lijkt me wel een zekerheid zo, die slaan Graspop eigenlijk nooit over. We gaan weer terug naar de bill van 2020 op deze manier. Zal Volbeat weer terugschuiven naar Werchter of subben voor IM?

Reageer Like

Joslittel

Subheadliner

4,628 berichten 1,589 likes

Ik ben wel benieuwd hoe jullie naar het volgende kijken:

Graspop geeft in het nieuwsbericht over de verplaatsing aan dat ze hun best doen om zoveel mogelijk bands mee te nemen naar 2022. Aan de ene kant denk ik, ja logisch. Al die bands hebben hun plekje verdiend op de bill en laat ze vooral spelen. Aan de andere kant denk ik: er zijn in de tussentijd al veel relevante nieuwe releases uitgekomen waarvan oa Gojira, Epica, Nightwish. Arch Enemy en Behemoth komen met nieuwe platen. Die verdienen dan ook op zeker een plekje op het affiche. Ik hoop daarom toch een beetje op een mix van beide en niet te blind acts gaan overzetten.

Maar ook meer persoonlijk, mijn playlisten zijn ook aan vervanging toe! Zit nu al een ruim jaar naar grotendeels dezelfde acts te luisteren en daar komen nu nog eens 15 maanden bij. Natuurlijk luister ik er ook veel naast maar de festivals en concerten die ik in de planning heb zijn altijd de ruggengraat van mijn luistergedrag,

Reageer Like

klik voor meer...
wenteldave

Headliner

5,666 berichten 1,516 likes

Ik ben wel benieuwd hoe jullie naar het volgende kijken:

Graspop geeft in het nieuwsbericht over de verplaatsing aan dat ze hun best doen om zoveel mogelijk bands mee te nemen naar 2022. Aan de ene kant denk ik, ja logisch. Al die bands hebben hun plekje verdiend op de bill en laat ze vooral spelen. Aan de andere kant denk ik: er zijn in de tussentijd al veel relevante nieuwe releases uitgekomen waarvan oa Gojira, Epica, Nightwish. Arch Enemy en Behemoth komen met nieuwe platen. Die verdienen dan ook op zeker een plekje op het affiche. Ik hoop daarom toch een beetje op een mix van beide en niet te blind acts gaan overzetten.

Maar ook meer persoonlijk, mijn playlisten zijn ook aan vervanging toe! Zit nu al een ruim jaar naar grotendeels dezelfde acts te luisteren en daar komen nu nog eens 15 maanden bij. Natuurlijk luister ik er ook veel naast maar de festivals en concerten die ik in de planning heb zijn altijd de ruggengraat van mijn luistergedrag,

Ik zie het zo: pas je luistergedrag dan aan.
Nee, snap wel wat je zegt. Het moet gewoon een combinatie van al geplande acts en iets relevantere acts worden dan alleen het affiche van afgelopen jaar. Epica zou bijvoorbeeld met die release er inderdaad kunnen staan en hetzelfde geldt voor Gojira. Echter komen er voor juni 2022 echt nog zat albums uit, dus zelfs degenen die nu een album gaan uitbrengen (zoals Gojira) komen haast te vroeg met een album om echt heel relevant te zijn. Alles wat na de zomer komt, wordt weer relevant.

Reageer Like

klik voor meer...
DennisvdBr

Droomheadliner

15,011 berichten 982 likes

Iron Maiden lijkt me wel een zekerheid zo, die slaan Graspop eigenlijk nooit over. We gaan weer terug naar de bill van 2020 op deze manier. Zal Volbeat weer terugschuiven naar Werchter of subben voor IM?

ik denk idd dat ze Graspop niet overslaan, uitgaande dat het nu niet meer relevant is dat ze met dezelfde setlist/show 2019 al deden op Graspop, dat was voor mij de instinker van 2020. Maar daar trap ik niet meer in he ;)
Met exact dezelfde setlist en show 2019 op Graspop doen en dan nog eens 2022, ik zou het met open armen ontvangen... (maar dat is ook persoonlijk LOL)
Volbeat is een aparte, stel SoaD valt weg voor 2022 (wat je eventueel kan aflezen van Download UK) dan vallen ze misschien ook weg voor Rock Werchter en dan zou Volbeat weer kunnen terugschuiven naar Rock Werchter? Maar dat is maar een theorie...

Ik vind wel knap dat ze WEER aangeven dat ze een groot deel van de lineup willen overzetten naar volgend jaar. Al zal dat binnen het genre ook wel makkelijker gaan, de verplaatsing van Hellfest helpt daar ook wel in mee en er volgen na Download nog wel een aantal binnen het genre... Waardoor ik niet verwacht dat de lineup zoals die stond niet al te veel klappen zal moeten opvangen.

Reageer Like

klik voor meer...
wenteldave

Headliner

5,666 berichten 1,516 likes

Ook afwachten of Hellfest SOAD heeft weten te behouden...

Reageer Like

I
Indiaantje89

Headliner

7,178 berichten 922 likes

Iron Maiden... Kiss... Aerosmith... als of die allemaal 2022 nog halen.

Reageer Like

mattman

Headliner

6,911 berichten 1,188 likes

Iron Maiden… Kiss… Aerosmith… als of die allemaal 2022 nog halen.

Heb dit vooral met Deep Purple. Ooit gezien op de Lokerse Feesten (2013) en vond dat vooral zanger Ian het heel erg moeilijk heeft met zijn zang. Soms werd het zelfs een beetje pijnlijk om naar te kijken. Volgend jaar is die bijna 77 jaar, als ze op Graspop staan. Wel bakken respect voor de band en de muziek natuurlijk.

Reageer Like

DennisvdBr

Droomheadliner

15,011 berichten 982 likes

Iron Maiden… Kiss… Aerosmith… als of die allemaal 2022 nog halen.

Judas Priest ?

Reageer Like