Daði Freyr en Froukje onder eerste namen ESNS 2022; Spanje is focusland

Froukje

De eerste namen voor Eurosonic Noorderslag zijn bekend. Op ESNS 2022 zijn deze winter onder andere Daði Freyr en Froukje te bewonderen. Het focusland van het festival is dit jaar Spanje.

Daði Freyr en Froukje zijn onderdeel van een eerste lichting van zestig namen voor ESNS 2022. Daði Freyr is onderdeel van Eurosonic waarbij de beste nieuwe Europese acts zichzelf presenteren aan de rest van Europa. Andere namen zijn onder andere The Vices, Wet Leg, For Those I Love.

Froukje is een van de acts aangekondigd voor Noorderslag. Noorderslag is het onderdeel van ESNS 2022 waarbij speciale aandacht is voor het beste van de Nederlandse popmuziek. Andere namen voor het Groningse festival zijn Antoon, Bob uit Zuid, Goldband, Loupe, Mazey Haze and Nonchelange.

Dit jaar is er tijdens Eurosonic speciale aandacht voor Spanje. Uit het Zuid-Europese land komen dit jaar extra veel acts die op het punt van doorbreken staan. Tijdens Eurosonic zijn ook conferenties. Zo is er onder meer een keynote met de organisator van Rock am Ring en Rock in Park (DreamHaus).

Eurosonic Noorderslag 2022

Photo by: Jorn Baars

ESNS is een showcase-festival in Groningen. Elk jaar vindt hier de start van het festivalseizoen plaats. Het is een opstap voor ruim 350 Europese talenten richting de top. Het non-profit evenement verkoopt elk jaar uit, met in 2020 meer dan 40.000 bezoekers. Daarnaast is het ook een internationale muziekconferentie die elk jaar meer dan 4.000 professionals trekt. Een doorbraak ligt dus op de loer. Artiesten die deze hebben weten te pakken zijn bijvoorbeeld The xx, Dua Lipa en Royal Blood.

Festileaks Festivalvakantie 2022

Tijdens de editie van 2021 waren de optredens van onder meer AggregatOSKA en Personal Trainer vanuit je woonkamer te bekijken. Ook Froukje was al te bewonderen op het festival. Daði Freyr was zelfs de beste act van de donderdag van ESNS 2021.

  • Datum: 19 t/m 22 januari 2022
  • Locatie: Groningen
  • Tickets: vanaf €237,50
  • Meer informatie vind je op de officiële website.