Eurosonic Noorderslag 2022 weer volledig digitaal

Photo: Bart Heemskerk

Ook in 2022 vindt Eurosonic Noorderslag niet fysiek plaats. Het festival zal net als dit jaar volledig digitaal gehouden worden. ESNS gaat aankomend jaar door van 19 tot en met 22 januari.

Door de onzekerheid rondom het coronavirus en de nieuwe maatregelen die opgelegd zijn door de regering, heeft Eurosonic Noorderslag 2022 besloten om ook aankomend jaar digitaal te gaan. Na het succes van eerder dit jaar, is het festival ervan overtuigd om nog weer een sterke editie online te kunnen organiseren. Het Groningse festival laat weten dat het bereik van de afgelopen editie enorm was en is hierdoor gemotiveerd om de geboekte artiesten een podium te geven die ze verdienen.

Er staat een behoorlijk programma klaar. In totaal zijn er al zo’n 150 acts aangekondigd, waaronder Froukje, Daði Freyr, Goldband en Son Mieux. Tickets voor het online evenement zijn te koop voor €99,-. Hiermee krijg je toegang tot de digitale omgeving met livestreams, on-demand panels, keynotes, sessies en showcases, de uitreiking van de Music Moves Europe Awards en heb je toegang tot het netwerkplatform en de database. Ook krijg je met dit ticket korting op kaartjes voor de editie van 2023.

Eurosonic Noorderslag 2022

ESNS is een showcase-festival in Groningen. Elk jaar vindt hier de start van het festivalseizoen plaats. Het is een opstap voor ruim 350 Europese talenten richting de top. Het non-profit evenement verkoopt elk jaar uit, met in 2020 meer dan 40.000 bezoekers. Daarnaast is het ook een internationale muziekconferentie die elk jaar meer dan 4.000 professionals trekt. Een doorbraak ligt dus op de loer. Artiesten die deze hebben weten te pakken zijn bijvoorbeeld The xx, Dua Lipa en Royal Blood.

Tijdens de editie van 2021 waren de optredens van onder meer AggregatOSKA en Personal Trainer vanuit je woonkamer te bekijken. Ook Froukje en Daði Freyr, die in 2022 op het programma staan, waren in 2021 al te bewonderen op het festival.

  • Datum: 19 tot en met 22 januari 2022
  • Locatie: Online
  • Tickets: €99,- voor de digitale editie
  • Meer informatie vind je op de officiële website