Måneskin bevestigd voor Pinkpop 2022

274

Na eerdere geruchten is het nu echt officieel: Måneskin is bevestigd voor Pinkpop 2022! De Italiaanse band versterkt de zaterdag waar ook onder andere Pearl Jam en Royal Blood zullen spelen.

Goed nieuws voor de fans van Måneskin! Zaterdag 18 juli staat de winnaar van het Eurovisiesongfestival op de planken in Landgraaf. Hiermee zijn de eerdere geruchten nu echt bevestigd door Pinkpop. Precies 200 dagen voor de start van het Limburgse festival werden we getrakteerd op dit cadeautje.

Fans van de Italiaanse glamrockband hebben geluk. Ondanks dat het hard gaat met de Pinkpop-kaarten, zijn de zaterdagtickets nog niet uitverkocht. Wie Måneskin op Pinkpop wil zien zal €120,- moeten betalen. Tickets zijn hier te koop. Naast de Italiaanse band staan onder meer ook Pearl Jam, Royal Blood en Courtney Barnett op de Pinkpop-zaterdag geprogrammeerd. Wie weet komen er komende dagen nog nieuwe namen bij. Festivaldirecteur Niek Murray laat in een eerder interview weten vóór Sinterklaas nog meerdere namen bekend te willen maken voor het festival in Landgraaf.

Måneskin

Måneskin werd opgericht in 2016 en verkreeg bekendheid in Italië door tweede te worden bij de Italiaanse X Factor. De band rondom Damiano David brak pas echt door na het winnen van het Eurovisie Songfestival in 2021. Nummers als ‘Zitti E Buoni’ en ‘I Wanna Be Your Slave’ eindigen hoog in internationale hitlijsten. In 2022 reist de Italiaanse band door Europa met de ‘Loud Kids on Tour’. Met de immense populariteit van de band was het optreden in de AFAS Live binnen enkele seconden uitverkocht. Later in het jaar zal Måneskin ook op Pinkpop 2022 en Rock Werchter 2022 te zien zijn.

Pinkpop 2022

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties: het draait om de muziek op Pinkpop.

In 2021 zouden onder meer de Red Hot Chili Peppers optreden, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Gelukkig mogen we alweer vooruitkijken naar 2022. Dan zien we onder meer Pearl Jam, Metallica en Nothing But Thieves op de Limburgse festivalweide.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum: 17-19 juni 2022
  • Tickets: kaarten van 2020 en 2021 blijven geldig voor 2022; overige kaarten zijn inmiddels in de verkoop
  • Meer informatie vind je terug op de festivalpagina
Tussen festivals, concerten en reizen door studeer ik leraar aardrijkskunde. Groot fan van Metallica en heilig van overtuigd dat John Coffey een comeback gaat maken