Kendrick Lamar bevestigt nieuw album voor 13 mei

Kendrick Lamar komt met een nieuw album op 13 mei. Het album gaat Mr. Morale & The Big Steppers heten. Het is het eerste album van de rapper uit Compton in ruim vijf jaar.

Eindelijk is het dan zover, nieuwe muziek van Kendrick Lamar. Op 13 mei komt het vijfde studioalbum van K-Dot uit. De naam van de lang verwachte LP wordt ‘Mr. Morale & The Big Steppers‘. De plaat komt vijf jaar na het succesvolle DAMN. uit. In 2020 liet Bill Werde, directeur van Billboard, nog doorschemeren dat het nieuwe album van Kendrick Lamar wel eens meer rock-invloeden zou kunnen hebben. De doorgaans niet zo op social media actieve artiest laat op zijn Instagram weten dat de fans eindelijk een nieuwe langspeler kunnen verwachten.

Festivalshows

Niet alleen met nieuwe muziek uitbrengen lijkt Kung Fu Kenny het rustig aan te doen. Ook op het gebied van optredens is er weinig nieuws rond de grootmeester van de hiphop. Voor deze zomer zijn alleen zijn headlinershow op Glastonbury Festival 2022 en een optreden in Milaan bevestigd.

In 2020 zou Kendrick Lamar op Rock Werchter en WOO HAH! staan maar dat ging vanwege de coronapandemie niet door. In 2021 was het de bedoeling dat hij op Les Ardentes zou terugkeren. Deze zomer hebben die festivals hun affiches al rond en is er nergens een spoor van de rapper te vinden. In 2018 mochten Lowlands en Pukkelpop de man achter Good Kid, M.A.A.D. City en To Pimp a Butterfly nog verwelkomen.