Bruce Springsteen sloopt Ticketmaster

Photo: Danny Clinch

De komst van Bruce Springsteen naar de Johan Cruijff ArenA en Megaland bleef vandaag niet onopgemerkt. The Boss legde hoogstpersoonlijk het systeem van Ticketmaster plat.

De online-chaos bleek zelfs van zulke proporties dat het niet meer te repareren viel. Ticketmaster geeft zelf in een verklaring aan dat er sprake was van aanhoudende technische problemen. De kaartverkoop voor de twee Nederlandse shows kon vandaag niet meer hervat worden en gaat op donderdag 2 juni om 11:00 weer van start.

Fans die in de wachtrij stonden zagen dat er tienduizenden wachtenden voor hen waren. Andere Springsteen-fans klagen over het haperende systeem. Sommigen hadden een gunstige positie in de wachtrij en konden hun tickets selecteren waarna ze ineens achteraan in de wachtrij geplaatst werden. Ticketmaster geeft aan enorm te balen van de technische problemen en biedt excuses aan.

Bruce Springsteen & The E Street Band

De optredens van Springsteen vinden in mei en juni van 2023 plaats. Op 25 mei en 27 mei staat de legendarische zanger in de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA. Op 11 juni keert hij terug naar Nederland voor een optreden in Landgraaf. Prijzen variëren tussen de €151,20 en €84,- afhankelijk van de locatie en rang.

Over de shows van Bruce Springsteen en zijn E Street Band gingen al langere tijd geruchten rond. In 2019, pre-corona, gingen de eerste geruchten over een nieuwe album en shows in Rotterdam. Het album kwam hetzelfde jaar nog uit, op de concerten in Nederland hebben we langer moeten wachten. In 2021 gaf Springsteen in een radio-interview aan in 2022 weer op tournee te gaan. De eerste concrete datum werd eind 2021 pas onthult. Nog voor de rest de tour officieel aangekondigd was, werd deze al verplaatst naar 2023.