12 dingen waarvan je niet gelooft dat je ze kunt doen op Zwarte Cross 2022

Zwarte Cross 2022 stage
Sjaak Böhmer / Zwarte Cross

Tuurlijk is er de motorcross en spelen er grote acts. Dat het aangevuld wordt met toffe theater- en comedy-acts mag ook bekend zijn. Maar de Zwarte Cross zou de Zwarte Cross niet zijn als ze niet je mond laten openvallen van verbazing met dingen die je hier óók kan doen. Zoals…

1. Aquarobics

Heeft de Zwarte Cross een strand? Jazeker! Deze ‘Playa Gasolina’ is zelfs flink geüpgrade dit jaar en dat wordt direct beloond met een bloedheet weekend. Op dit strand kun je onder andere twee keer per dag meedoen aan de Aquarobics. Lekker in het water staan en gaan!

2. Een uur lang touw trekken

Hou je liever de voetjes droog? Ook dan is er genoeg sportiefs te doen. Waag je bijvoorbeeld aan een potje touwtrekken. Natuurlijk is het wel leuk om ergens om te spelen, dus wat dacht je van een rondje van de verliezers aan de winnaars?

Sjaak Böhmer / Zwarte Cross

3. Duck Hunt

Hoe veel er ook wordt opgeroepen om je afval in de prullenbakken te deponeren, er blijft toch een hoop troep op de grond liggen. Om festivalgangers te motiveren dat niet daar neer te gooien, staat prominent op het terrein de Achterhoekse Duck Hunt. Je weet wel, dat ouderwetse videospelletje – maar dan in real life! Hier mag je tegen inlevering van 10 bekers een poging wagen eenden te schieten en als dat lukt, loop je naar huis met mooie prijzen. Iedereen blij.

4. Workshop kamasutra (met kleren aan)

Sexshop EasyToys is volop aanwezig op de Zwarte Cross. De erotische webwinkel is sponsor van het festival en host onder andere een eigen café in de Kroegenstraat: het Nachtkastje. Daar vinden allerlei spannende activiteiten plaats, waaronder een workshop kamasutra. De kleren bleven aan en het was misschien eerder grappig dan geil, maar daardoor niet minder leerzaam.

5. Limbodansen

Zomers muziekje aan, glimlach op het gezicht. Op de Playa Gasolina worden limbodans-sessies georganiseerd voor iedereen die graag door de knietjes gaat tijdens het dansen. Dat kan lager!

Sjaak Böhmer / Zwarte Cross

6. Massages

Op meerdere plekken op de Zwarte Cross is het mogelijk om een heerlijke massage te krijgen! Precies wat je nodig had na een lange dag over het uitgestrekte terrein van het festival. Je moet er wel een beetje naar zoeken: er staat een groep fysiostudenten op de festivalcamping, en eentje in De Oase – aan de andere kant van het water bij Playa Gasolina.

7. Beachvolley

Als je tot rust bent gekomen bij de massage loop je gerust weer terug naar de andere kant van de plas, want daar worden op het strand regelmatig de netten gespannen. En dan is het tijd voor een potje beachvolley! Wie neemt de eerste service?

8. Hula Hoop Workshop

Je denkt misschien dat er weinig techniek komt kijken bij een potje hula hoopen, maar niets is minder waar. Nadat je deze workshop hebt gevolgd (dat kan elke dag) kun je de wildste trucjes met je beste nieuwe ronde vriend. Dat had je niet verwacht uit je dagje Zwarte Cross te halen, right?

9. Auto bekrijten

In het Blagenparadijs staat een auto die mag worden beklommen en waar de bezoekers helemaal los op kunnen gaan met krijt en stiften. Het enige nadeel: je moet wel een kind zijn (of begeleiden) om hier naar binnen te mogen.

10. Hoofd, schouders, knie en teen

Goed nieuws voor fans van deze iconische danspassen, want ‘hoofd, schouders, knie en teen’ schalt werkelijk overal door de speakers op de Zwarte Cross. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het heuglijke feit dat Frans Bauer en afzwaaiend festivaldirectrice de superhit opnieuw inzongen en uitbrachten. Ze deden ‘m zondag zelfs live op de main stage!

11. Musicals bezoeken

De Theaterweide van de Zwarte Cross staat vol met toffe theater- en circusacts, maar dat je hier zelfs een musical kan bezoeken is wel heel uniek. Het wordt nog beter ook: deze musical is helemaal op maat gemaakt voor de Zwarte Cross. De Twentse theatergroep Hydra voerde gedurende het weekend wel 8 keer de Tante Rikie Afscheidsmusical op. Dat was meezingen geblazen.

Photo credit: Festileaks

12. Cake walk

Kermisattracties stelen de show op de Zwarte Cross. Maar onze tip: skip de torenhoge zweefmolen of het reuzenrad, en kies voor de cake walk. Een huis waar zo ongeveer alles aan lijkt te bewegen en je de weg naar de uitgang moet vinden. Extra leuk als je al goed in de olie zit!

13. Blinddoek op, blinddoek af

Ook gespot in het Nachtkastje van EasyToys: de doldwaze quiz ‘blinddoekje op, blinddoekje af’. Da’s weer eens wat anders dan met dat petje.

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2022

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 14-17 juli 2022
Line-up
Kensington
Krezip
Dropkick Murphys
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.