Geruchtenoverzicht: wie is de laatste headliner van Pinkpop 2023?

Photo credit: Buro Pinkpop (Flickr)

Twee headliners van Pinkpop 2023 zijn al bekend. Maar wie sluit het Limburgse festival af? De geruchtenmolen draait op volle toeren. Dit zijn de meest kansrijke geruchten voor de laatste headliner.

De organisatie van Pinkpop 2023 bevestigt dat P!nk de vrijdag zal afsluiten en Robbie Williams de zaterdag. Daarnaast is er nog een tweetal andere bands bekend. Maar wie wordt de laatste headliner, die het festival in Landgraaf zal afsluiten?

Red_Hot_Chili_Peppers_2022
Photo Credits: Pavel Suslov / Warner Records Press

Red Hot Chili Peppers

Het is in 2023 alweer zeven jaar geleden dat onze favoriete rockband uit Californië op Pinkpop stond. Anthony Kiedis, Flea en hun vrienden zouden op Pinkpop 2021 spelen, maar die editie ging niet door. We hebben dus nog een optreden van Red Hot Chili Peppers te goed in Limburg.

Dat de vaandeldragers van de funk rock nog altijd in trek zijn bewijst hun uitverkochte show in het Goffertpark in juni. En afgelopen zomer sloot de alternatieve rockgroep nog Rock Werchter af. By the way, hadden we al gezegd dat gitarist John Frusciante zijn weg terug naar de band heeft gevonden?

gnr logo

Guns N’ Roses

Guns N’ Roses is nog lang niet uitgespeeld. Tijdens een radio-interview komt Slash met leuke nieuwe informatie rond de Amerikaanse band. Zo wil hij graag nog een nieuwe plaat opnemen, maar hebben Axl Rose en co. ook nog enkele songs klaar staan voor een release. Daar blijft het niet bij. Ook zegt de iconische gitarist dat ze nog een tour hebben gepland voor komende zomer. Er gaan dan ook hardnekkige geruchten dat de band een dag van Glastonbury 2023 gaat afsluiten, wat een week na Pinkpop plaatsvindt. Komt Guns N’ Roses dan eindelijk hun gemiste headlineshow op het geannuleerde Pinkpop 2020 goedmaken?

Beyoncé

Who run the world? Juist ja, girls, en dan in het bijzonder Beyoncé. Een nieuw album, een arsenaal aan hits, is er nog meer aanleiding om Queen B op Pinkpop 2023 te verwachten? Absoluut, het is namelijk al lang geen geheim meer dat de zangeres ergens bovenaan het wensenlijstje van festivaldirecteur Niek Murray staat. Alsof dat nog niet genoeg is; het gerucht gaat dat Beyoncé eind juni shows in Italië heeft gepland. Afhankelijk van welke data dat precies zijn, past een optreden in Landgraaf perfect wel of net niet in het schema. In ieder geval lijkt een touraankondiging aanstaande.

Billie Eilish

Nog drie shows in december, en dan zit de Happier Than Ever World Tour er op. Ondanks dat deze bijna een jaar duurde, deed Billie Eilish maar twee festivals aan: Coachella en Glastonbury. Zou de zangeres in 2023 een inhaalslag maken? Onlangs werd Eilish bevestigd voor Lollapalooza Argentinië, Chili en Brazilië én het Colombiaanse Estereo Picnic. Al deze festivals worden gehouden in maart, waardoor er in de zomer genoeg ruimte overblijft voor de Europese festivals. Een stop in Landgraaf zou veel festivalgangers in ieder geval happier than ever maken!

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

The Cure

Hoewel The Cure al meer dan 40 jaar bestaat, is de band nog steeds razend populair. En de mannen hebben er zelf ook zin in. Op dit moment zijn ze bezig met een enorme tour, die ook de Ziggo Dome aandoet. Zijn ze dan in de zomer al weer terug voor Pinkpop 2023? Het is niet uitgesloten, al stond de Engelse band in 2019 ook al op het podium in Landgraaf. Wie weet vormt het nieuwe album de goede reden voor een snelle terugkeer.


Photo: Ben Houdijk

Florence + the Machine

Het is lang geleden dat Florence Welch en co. in Landgraaf te zien waren. In 2010 betoverden zij het publiek met zwijmelende hits. Florence + The Machine is sindsdien flink gegroeid en bracht dit jaar het nieuwe album Dance Fever uit. Dat gaat natuurlijk gepaard met een nieuwe wereldtour. Voor juni 2023 staan er al een aantal Europese festivals op de agenda. Precies rond het Pinkpop-weekend. De echte headlinerpositie zal waarschijnlijk te groot zijn, maar het tweede podium afsluiten kan zeker.

AC/DC

Nu begeven we ons helemaal op glad ijs. Eigenlijk zijn er elk jaar wel geruchten rondom AC/DC. Het huidige verhaal is dat de legendarische rockband in juni 2023 voor één of twee shows naar Spanje komt, wat een grotere tour doet vermoeden. Het gebeurt namelijk zelden dat zo’n grote act voor slechts een paar shows naar de andere kant van de wereld reist. Eerst zien dan geloven, maar de Australiërs zouden natuurlijk een ultieme Pinkpop-headliner zijn.

U2

Van die artiesten die eigenlijk te groot zijn voor festivals maar elk jaar weer in de geruchtenlijstjes opduiken: U2 is er ook één. Dit jaar lijken de geruchten rond Bono & co. wel iets concreter. Zo zou de groep aan hun tourcrew hebben laten weten om de periode rond juni 2023 vrij te houden.

U2 stond in hun begindagen op Pinkpop, in 1981 was dat, inmiddels al meer dan 40 jaar geleden. Hoe mooi zou het zijn om zo’n legendarische band na zo’n lange tijd een terugkeer te zien maken? Fleetwood Mac liet in 2019 al zien dat dat een enorm succes kan zijn. ‘I Will Follow’, een nummer van het debuutalbum Boy, wordt net als toen nog bijna elke liveshow gespeeld.

Meepraten over Pinkpop 2023

Het is nog te vroeg om met zekerheid te zeggen wie en of er één van deze namen op Pinkpop 2023 verschijnt. Maar wat is er nou leuker dan alvast te speculeren? Zie je jouw favoriet er niet tussen staan maar ben je er heilig van overtuigd dat je gelijk hebt? Overtuig je mede Pinkpop-liefhebbers op het Festileaks-forum.

Wil jij helemaal snel de laatste updates horen? Via de Festileaks App ben je als eerste op de hoogte: je krijgt dan een pushbericht bij groot concert- en festivalnieuws. Download ‘m in de App Store of Play Store.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Ruben Bodelier

Masterstudent Communicatie & Beïnvloeding aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Kendrick Lamar naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Lana Del Rey.

Meer van Ruben