Ticketprijzen Pinkpop 2023 fors hoger

Photo credit: Buro Pinkpop (Flickr)

Voor een dagje of een weekendje Pinkpop 2023 mag je een flinke duit in het zakje doen. Net als andere festivals kondigt de organisatie flink verhoogde ticketprijzen aan. Weekendtickets worden €30,- duurder, dagtickets €15,-.

Zo gaat een weekendticket voor de editie van 2023 je €275,- kosten. Dit ticket geeft je van donderdag 15 juni vanaf 18:00 tot en met maandag 19 juni toegang tot het festivalterrein. Voor de vorige editie in 2022 moest je hier nog ‘maar’ €245,- voor neerleggen. Ook de dagkaarten stijgen in prijs. Waar deze kaarten in 2022 nog €120,- kostten, betaal je hier nu €135,- voor.

Als je toch op zoek bent naar wat meer luxe, dan is het verhoogde Wilhelmina Sky Deck uitermate geschikt. Hier betaal je €370,- voor een dagticket en €840,- voor een weekendticket. Dit zijn premium plekken met een goed uitzicht op het terrein en podium van Pinkpop 2023, met drankjes en hospitality in de kaartprijs inbegrepen. Ook is er een eigen entree tot het festival en krijg je hiermee toegang tot het voorvak bij de South en North stage.

Deze aankondiging ging hand in hand met de bevestiging van een flinke lading nieuwe namen, waaronder Red Hot Chili Peppers als de laatste headliner.

Campingopties

Met een geldig weekend ticket kan je gratis gebruik maken van de reguliere campings. Heb je geen zin om je eigen tent mee te nemen en op te zetten? Dan kun je gebruik maken van de ‘Festitent’ optie op Camping B. Dan staat er een één-, twee- of vierpersoonstent voor je klaar bij aankomst. Een eenpersoonstent is al beschikbaar voor €80,- voor vier nachten Pinkpop. Een vierpersoonstent kost €240,-, wat neerkomt op €60,- per persoon. Ook kun je er extra’s zoals matrassen, slaapzakken en kussens bij kopen.

Een andere optie is de ‘Glampink’ camping, met accommodaties geschikt voor twee, vier en vijf personen. Deze bieden wat meer luxe en rust, zoals comfortabele bedden en eigen stroompunten (Apollo Easy uitgezonderd). Deze variëren in prijs tussen de €150,- en €439,50 per persoon.

pinkpop
Photo credit: Buro Pinkpop (Flickr)

Kaartverkoop

De datum van de kaartverkoop was al enige tijd bekend. De tickets gaan aanstaande zaterdag 26 november om 10:00 in de verkoop via Ticketmaster. Tickethouders die in 2020 en 2021 hun kaarten hebben gehouden voor de 51e editie in 2022, krijgen van het festival voorrang op de reguliere kaartverkoop. Zij kunnen vrijdag al toeslaan.

Pinkpop 2023

Er zijn tot nu toe 29 namen bekend voor de editie van 2023. De headliners betreffen P!nk, Robbie Williams en Red Hot Chili Peppers. Verder zijn grote namen zoals Queens of the Stone Age, The War on Drugs, Machine Gun Kelly en The Script al bekend.

Pinkpop 2023 vindt komende zomer plaats tussen 16 en 18 juni. Zoals gewoonlijk is het evenemententerrein Megaland te Landgraaf het decor voor drie dagen festivalplezier. Dit wordt de 52e editie van het oudste en bekendste popfestival van Nederland. Blijf op de hoogte van al het laatste Pinkpopnieuws door de gratis Festileaks app te downloaden voor Android of iOS!

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.