Geruchtenoverzicht: wie zijn de laatste headliners van Rock Werchter 2023?

Photo: Jokko, Rock Werchter 2018

De geruchtenmachines draaien op volle toeren, en ze maken geen uitzondering voor Rock Werchter 2023. De eerste headliners voor het Belgische festival zijn al bekend, maar er zullen er nog veel meer volgen. Festivalgangers speculeren erop los: wie zal de 46e editie headlinen?

Rock Werchter heeft niet lang stil gezeten. Stromae is bevestigd als eerste headliner voor donderdag 29 juni, Red Hot Chili Peppers voor vrijdag 30 juni, Muse en Oscar and the Wolf voor zaterdag 1 juli, en Arctic Monkeys en Queens of the Stone Age spelen op de laatste dag van het festival. Maar er zullen natuurlijk nog een paar headliners bij komen. We zetten de geruchten voor je op een rijtje.

Let op: Dit artikel bevat geen bevestigde acts, het zijn slechts kanshebbers.

Photo: Luke Gilford

Lizzo

De Amerikaanse popster Lizzo doet in 2023 een hele rits festivals. In Europa is ze bevestigd voor NOS Alive (Portugal), Mad Cool (Spanje) en Open’er (Polen). Al deze festivals vinden plaats in de eerste weken van juli, dus mooi in de buurt van Rock Werchter. Een uitstapje naar het Belgische evenement is dan ook zeker mogelijk. About damn time!

Billie Eilish

Met de Happier Than Ever World Tour deed Billie Eilish nog maar twee festivals aan: Coachella en Glastonbury 2022. Zou de zangeres in 2023 een inhaalslag maken? Onlangs werd Eilish bevestigd voor het Hongaarse Sziget Festival. Dit vindt meer dan een maand later plaats dan Rock Werchter 2023, maar de rest van de zomer is ook nog helemaal leeg. Een stop in België zou veel festivalgangers in ieder geval happier than ever maken!

The National

The National is een graag geziene gast in België. De Amerikaanse band gaf vorige zomer nog een daverend concert op Live is Live 2022, en daarvoor zelfs twee speciale shows op Pukkelpop 2019. Toch was de laatste keer Rock Werchter alweer in 2013. Zal het vijftal tien jaar later terugkeren naar de bekende Vlaamse weide? Tot nu toe staan er slechts festivals in Amerika op de planning, maar daar kunnen zeker nog Europese data bij.

TheStrokes_Press_01_LR-8x10-1-scaled
Photo Credit: Jason McDonald

The Strokes

Slechts één keer stonden The Strokes in België. En dat was meer dan twintig jaar geleden… In 2020 zouden de heren eindelijk terugkeren om op Rock Werchter 2020 te spelen, maar dit ging om bekende redenen niet door. Komen The Strokes tijdens het festivalseizoen van 2023 dan eindelijk terug naar België? De band, bekend van hits zoals ‘Last Nite’ of het recentere ‘The Adults Are Talking’, is in ieder geval weer op tour. In de zomer van 2023 staat er nog maar één show gepland: het Amerikaanse vijftal reist eind augustus af naar Zuid-Spanje voor Cala Mijas in Málaga. Kunnen de boekers van Rock Werchter The Strokes na 21 jaar terughalen naar België?

Photo: Guy Aroch

Arcade Fire

Afgelopen mei kwam het zesde studioalbum uit van de Canadese indie rock-band. Maar tijdens de WE Tour speelde Arcade Fire vooral losse shows. Nederlandse en Belgische fans konden de groep zien in de Ziggo Dome en het Sportpaleis. In 2023 lijkt het er op dat de festivals aan de beurt zijn. Zo is de formatie uit Montreal eind augustus te zien op Cala Mijas 2023 in het zuiden van Spanje. Er zullen vast meer data volgen, waaronder misschien Rock Werchter?

Photo: Autumn de Wilde

Florence + The Machine

Vrij recent mochten Florence Welch en co. nog de bovenkant van het Werchter affiche sieren. In 2016 en 2019 betoverden zij het publiek met zwijmelende hits. Florence + The Machine was daarna druk bezig met nieuwe muziek maken en bracht dit jaar het nieuwe album Dance Fever uit. Dat ging gepaard met een nieuwe wereldtour. Voor juni 2023 staan er al een aantal Europese festivals op de agenda. Dat betekent dat er een mooie plek vrij is voor een optreden op de Belgische weides.

Geruchten Rock Werchter 2023

Hoe sterk de geruchten ook kunnen zijn, we zullen pas iets zeker weten als Rock Werchter de laatste headliners bekendmaakt. Ben jij ervan overtuigd dat je de nieuwe hoofdacts van RW 2023 al weet? Of speculeer je alvast over de rest van het affiche? Laat het weten op het Festileaks-forum!

En als die eerste naam er is, hoor je het meteen via de pushnotificaties van de Festileaks App. Gratis te downloaden voor iOS en Android.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2023

Locatie
België
Werchter, België
Datum 29 juni - 2 juli 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.