Goldband is de winnaar van de prestigieuze Popprijs 2022

Goldband
Photo: Presskit Goldband

Goldband heeft de 36e editie van de Popprijs gewonnen. Deze werd traditiegetrouw uitgereikt op de laatste avond van het Groningse festival Eurosonic Noorderslag. De Popprijs is een prijs voor de artiest die dat jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek.

Goldband zette in 2022 de festivals op z’n kop en gaat de boeken in als dé post-corona sensatie. De Haagse band bracht in 2021 het tweede album uit en kwam afgelopen jaar met twee nieuwe singles. Daarna volgde een uitgebreide festivaltournee waarin Milo, Karel en Boaz alle festivalweides platspeelden. Van een bomvolle Alpha tijdens Lowlands 2022 tot het memorabele optreden op Rock Werchter 2023 waarbij Boaz een been brak. Op 17, 18 en 19 maart geeft Goldband shows in AFAS Live. Alle drie de shows zijn door grote belangstelling uitverkocht.

Naast de eer van het winnen van de Popprijs, ontvangt de winnende band ook een cheque van €10.000,- en een beeld. In het verleden wonnen artiesten als DI-RECT, Floor Jansen, Ronnie Flex en Kensington de prijs.

Eurosonic Noorderslag

Eurosonic Noorderslag 2023 vindt plaats van 18 tot en met 21 januari in de Oosterpoort in Groningen. Het festival staat bekend als broedplaats voor opkomende artiesten. Verspreid over verschillende locaties in de stad, laten beginnende artiesten hun beste werk horen. Op zaterdag staan Nederlandse artiesten centraal en wordt het festival afgesloten met de uitreiking van de Popprijs.

Festileaks doet dit weekend uiteraard verslag vanuit Groningen. Wil je meepraten over alle gebeurtenissen rondom Eurosonic Noorderslag? Praat mee op het Festival Forum!

Eurosonic Noorderslag Logo

Eurosonic Noorderslag 2023

Locatie
Nederland
Groningen, Nederland
Datum 18-21 januari 2023
Line-up
Coloray
Mainline Magic Orchestra
Merol
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Eva Wendt

Hi, I'm Eva, 19 years old and I want to work in the music/festival industry. I dont know yet what exactly, because there are many things I like about it. I used to organize my own festival for 6 years and studied IEMES (International Event Music & Entertrainment Studies). I quit this after around 8 months to start working at IFFR (Internional Film Festival Rotterdam). This February I started to write for Festileaks to gain experience in this as well!

Meer van Eva