Advertisement

Pinkpop 2023 maakt fors hogere muntprijs bekend

Pinkpop 2022 muntjes
Photo credit: Monique Biermans / Festileaks

Een consumptie in Landgraaf gaat dertig cent meer kosten dan vorig jaar. Pinkpop 2023 laat weten dat de muntprijs naar 3,50 euro stijgt.

Van biertjes tot frisdrank en van snacks tot avondeten: festivalgangers op Pinkpop 2023 zullen niet ontkomen aan de verhoogde muntprijs. Dit jaar betaal je voor één consumptie 3,50 euro. De prijs stijgt daardoor met bijna tien procent ten opzichte van vorig jaar.

De verhoging viel te verwachten nadat ook de ticketprijzen van het festival fors zijn verhoogd. Een weekendje Pinkpop kost dit jaar dertig euro meer. Ook voor de dagkaarten moet er diep in de buidel getast worden. De entreekaarten voor 16, 17 of 18 juni kosten 135 euro. Daarmee zijn ze 15 euro duurder dan in 2022. Zowel weekend- als dagtickets zijn nog te koop.

Pinkpop sfeer
Photo credit: Monique Biermans / Festileaks

Duurder

De verhoging van de muntprijs is niet uitzonderlijk voor Pinkpop 2023. Op Paaspop 2023 kostte een muntje ook al 3,43 euro. De inflatie is op elk gebied te merken voor muziekliefhebbers. Festivaltickets zijn dit jaar maar liefst gemiddeld 11 procent duurder geworden. Het is qua kosten niet bepaald de beste periode om een evenement te organiseren. Organisatoren kampen met veel duurdere kosten op het gebied van materiaal, energie, consumpties en personeel. Die kosten voelen de festivalgangers ook.

Het nieuws mag de voorpret van Pinkpop 2023 natuurlijk niet drukken. Het festival vindt over minder dan twee weken plaats in het Limburgse Landgraaf. Het belooft weer een mooie editie te worden met een afwisseling van grote en kleine namen. Of je nu houdt van immense pop zoals P!nk, een kleinere artiest uit de Benelux wil ontdekken (ons artikel met tips al gecheckt?) of unieke boekingen wil zien (bijvoorbeeld The Hu): Pinkpop zal hier zeker drie dagen in voorzien.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.