Advertisement

Hoogtepunten Down The Rabbit Hole 2023 dag 3: ontploffende tenten en overtuigende headliners

Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

Ook de laatste dag van Down The Rabbit Hole 2023 zit erop. Na een druilerige zaterdag zorgde de zondag voor een terugkeer van de zon, bijzondere verrassingen op de kleine podia en grootse headline-shows. Dit waren de hoogtepunten van dag 3.

Festileaks deed dit weekend uitgebreid verslag van Down The Rabbit Hole 2023. Zie ook de hoogtepunten van de vrijdag en de hoogtepunten van de zaterdag voor een overzicht.

Uitbrakken bij Elephant

Vaak is het geen dankbare taak om een festivaldag te openen, laat staan de laatste van drie dagen DTRH. Maar dat een starttijd van 12:30 uur geen probleem hoeft te zijn, bewijst ELEPHANT in de Fuzzy Lop. Het derde podium staat helemaal vol bij aanvang en de aanwezige festivalgangers worden beloond met de perfecte zondagochtendmuziek van de Rotterdamse indieband. Er wordt rustig gezwierd en velen staan met ogen dicht te genieten tijdens voortkabbelende nummers als ‘Medicine’ en ‘Calling’. En afsluiter ‘Hometown’ wordt zelfs flink meegezongen. Een heerlijke start van de zondag.

Photo: Thomas Heijligers / Festileaks

Ben Howard vrolijker dan ooit

Iets later op de middag op het Hotot-hoofdpodium: Ben Howard. De eigenwijze Engelsman heeft het publiek zeker niet mee, hoewel dit voor hem eigenlijk een vrij toegankelijke set is. Natuurlijk komt ‘Keep Your Head Up’ niet voorbij, maar met ‘Small Things’ en ‘I Forget Where We Were’ worden er zowaar echte hits gespeeld. En het is tranen met tuiten, zo mooi. Gelukkig zijn er hier en daar festivalgangers te zien die het waarderen.

Lander & Adriaan in de Bossa Nova
Photo: Luc Reij / Festileaks

De Bossa Nova ontploft voor Lander & Adriaan

Wie niet bij Ben Howard stond, was misschien wel te vinden bij de Bossa Nova aan de andere kant van het terrein. Het leuke aan dit kleine theaterpodium in het bos is dat je altijd het gevoel hebt iets exclusiefs mee te maken. Dat jij en de paar andere aanwezigen de enigen zijn die van een goed bewaard geheim op de hoogte zijn. En daarom lijkt het hier altijd net even extra hard los te gaan.

Zo ook bij Lander & Adriaan. Deze twee Belgen spelen in the round met aan alle kanten toeschouwers, die 45 minuten lang springen en joelen op de jazzy ritmes en dance-samples van het duo. Zelden hebben we zo’n enthousiast publiek zo hard zien applaudisseren op DTRH. Wie bij dit optreden was, zal dit nog lang blijven vertellen aan iedereen die het wil horen.

Photo: Thomas Heijligers / Festileaks

De headline-waardige show van Phoenix

Vorig jaar zagen we op Primavera Sound 2022 dat Phoenix stiekem een droomheadliner is met bakken vol indiehits. Nu is de Franse band ‘slechts’ sub op het hoofdpodium van Down The Rabbit Hole, maar zet het weer een show neer die ook niet zou misstaan als afsluiter. Bij aanvang staat het veld voor de Hotot nog wat leeg, maar gedurende de set komen er steeds meer mensen om mee te zingen met klassiekers als ‘Lisztomania’, ‘Entertainment’ en ‘1901’. Volgens zanger Thomas Mars is het zelfs het grootste publiek wat ze ooit hebben gehad in Nederland. Volgende keer dan als headliner?

Kippenvel bij afsluiter Paolo Nutini

De eer om Down The Rabbit Hole 2023 af te sluiten is aan Paolo Nutini. Hoewel de zondagavond nog wel eens rustiger wil zijn dan andere festivaldagen – zeker bij minder dansbare acts – is dat vanavond zeker niet het geval. Het begin van de set is misschien nog enigszins traag, maar zodra halverwege overal schoenen de lucht in gaan tijdens ‘New Shoes’ komt de Hotot echt helemaal los. Natuurlijk is ‘Iron Sky’ het duidelijke hoogtepunt en staan vele fans met kippenvel op hun armen te luisteren naar de fantastische stem van de Schotse zanger. ‘Shine a Light’ zorgt vervolgens voor de perfecte, epische afsluiting van het DTRH-hoofdpodium.

Lees hier ons uitgebreide verslag over Paolo Nutini op Down The Rabbit Hole 2023

Photo: Thomas Heijligers / Festileaks

SIDDERAAL glijdt door The Swamp

The Swamp is zonder twijfel het meest vuige stukje Down The Rabbit Hole. Om een uur of zes neemt de godfather van de Nederlandse house Joost van Bellen daar het roer over in The Steamer Club. Vijf uur lang beuken er beats tegen je borstkas die, hoe doet die Joost dat toch, tegelijkertijd als nieuw én oud aanvoelen. Soms weet je niet waar je kijken moet. Er loopt een varken over het podium met een bloedneus. Is dat niet sletlanaaa? Yoko Ono klimt in de gordijnen en Roxy-koningin Zu Browska fluistert lieve woordjes in je oor. Om 23.00 uur is het klaar en als je naar buiten waadt door de dikke gordijnen voor de uitgang, blijkt de zon al onder te zijn.

Lees ook ons hele verslag van The Swamp op DTRH 2023.

Nu Genea doet de Fuzzy Lop trillen

Vorig jaar Lowlands, dit jaar Down The Rabbit Hole, en op beide festivals de tent vakkundig op z’n kop gezet: Nu Genea doet er niet moeilijk over. Tijdens de show van Paolo Nutini is de Fuzzy Lop het toevluchtsoord voor festivalgangers met een enorme drang om te dansen. En dansen kunnen de mensen wel op DTRH. Het Italiaanse dj-duo met begeleidende band speelt z’n funky disco met zoveel energie dat de vloerplanken trillen en het zweet van het plafond druipt. Bewegen zul je, en plakken van de hitte. Als het publiek dan na een klein uur nog met veel kabaal om een toegift brult, hebben we te maken met een absoluut hoogtepunt.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Burna Boy
Fred again..
Paolo Nutini
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.