Advertisement

8 must sees voor Appelpop 2023

Photo: Bart Heemskerk / Appelpop

Het einde van de festivalagenda is aangebroken en dat betekent dat het tijd is voor het Tielse Appelpop 2023. Ook dit jaar zijn grote namen zoals BLØF , Racoon en Krezip te vinden op de poster. Appelpop is echter meer dan deze headline-waardige namen: mis ook zeker deze 8 acts niet!

Vaste prik tijdens de staart van het festivalseizoen: Appelpop, het grootste tweedaagse gratis festival van Nederland. Gedurende twee dagen komen er ongeveer 150.000 mensen naar het bekende terrein aan de Waalkade in Tiel. Op 8 en 9 september staan er in totaal 30 artiesten verdeeld over 3 stages.

In 2019 sprak Festileaks met boekers Martijn van Kuilenburg en Roderick Udo over de totstandkoming van de line-up. Hierin bevestigden de boekers dat de grote Nederlandse acts die op tour zijn doorgaans op Appelpop spelen. Het zijn niet de grootste namen, maar de namen die onder de headliners komen die het moeilijkst zijn voor de organisatie. “Dat zijn die artiesten met een randje. Niet de safe bets, maar de risico’s. Daar moeten we heel goed nadenken: is dit niet te ver van ons brede publiek af? Gaat dit wel werken?”, verklaarde Martijn destijds.

De puzzel is voor 2023 weer gelegd en dit zijn wat ons betreft de smaakmakers. Gaat dat zien!

Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

My Baby

De psychedlische rockband My Baby wordt in 2012 opgericht en beleeft de echte doorbraak na het derde album, Prehistoric Rhythm, dat in 2017 uitkomt. Na lovende reacties op het album en zelfs een nummer één positie op iTunes volgen festivaloptredens op onder andere Isle of Wight, Glastonbury, Down The Rabbit Hole en Pinkpop. De Amsterdamse band weet met een unieke combinatie van hypnotiserende beats, meeslepende melodiën en psychedlische funky basslijnen iedereen aan het dansen te krijgen.

Waar: Go-Tan Stage
Wanneer: zaterdag om 22:05

Personal Trainer

Liefhebbers van Car Seat Headrest, LCD Soundsystem en Death Cab For Cutie opgelet! Het rockcollectief Personal Trainer is een indie collectief met Willem Smit als verbinder. Met een telkens wisselende bezetting houden ze het niet alleen spannend voor het publiek maar ook voor zichzelf. Door de rotatie van bandleden uit bands zoals Pip Blom en Cashaker Pi is elk optreden anders en bijzonder, maar ook altijd van hoge kwaliteit. Doordat de getalenteerde muzikanten niet tot in den treuren repeteren is een goed georganiseerde chaos het resultaat. Gaat dat zien op Appelpop 2023!

Waar: Blossom Stage
Wanneer: zaterdag om 15:45

Photo Credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Hang Youth

In 2015 ziet de Amsterdamse punkband Hang Youth het levenslicht. Met hun korte nummers duiden ze op directe doch ludieke wijze kritiek op de maatschappij en de politiek. Het eerste jaar volgen er vier albums met nummers die weinig tot de verbeelding overlaten. Zo staan op debuutalbum Hang Youth onder andere ‘Mark Rutte is niet mijn president’ en ‘Het immigratiebeleid is kut’. Met de coronacrisis zijn de perfecte omstandigheden daar voor meer punk-werk van Hang Youth. Gedurende de twee corona-jaren brengt de band nog eens drie albums met in totaal meer dan vijftig nummers uit. Denk aan ‘Shell is een prima bedrijf (als ik de website mag geloven)’ en ‘Je gaat geen maandag, je haat kapitalisme’. Op zaterdag 9 september om 16:30 zet de Nederlandse band de Go-Tan Stage van Appelpop ongetwijfeld op zijn kop.

Waar: Go-Tan Stage
Wanneer: zaterdag om 16:30

Meer achtergrondinformatie over Hang Youth vind je hier!

Foto: Nikki Born (Paaspop 2023)

John Coffey

De vijfkoppige band John Coffey bestaat sinds 2002. De echte bekendheid bij het grote publiek komt na het legendarische moment waarop zanger David Achter de Molen een biertje opvangt op Pinkpop. In 2016 neemt John Coffey afscheid voor onbepaalde tijd. Amper drie maanden nadat John Coffey bekendmaakt ermee te stoppen staat er nog één laatste optreden op de planning in september 2016: Appelpop. Met een massale wall of death neemt het publiek in Tiel afscheid van de Nederlandse band.

In 2023 komt er dan eindelijk een einde aan zes jaar radiostilte: John Coffey is terug. Met nieuwe muziek op zak en een ingespeelde band belooft het optreden van John Coffey op Appelpop een bijzonder moment te worden. Laat je batterijen op en bereid je voor op moshpits!

Waar: Go-Tan Stage
Wanneer: zaterdag om 18:10

Elephant

Voor indieliefhebbers is Elephant een no-brainer op Appelpop 2023. De Nederlandse band uit Rotterdam brengt in 2022 in samenwerking met Pablo van de Poel, gitarist en lead-zanger van DeWolff, debuutalbum Big Thing uit. Met warme en melancholische nummers die doen denken aan Big Thief, Bombay Bicycle Club en Whitney is dit de perfecte festivalmuziek. Een zonnetje en lekker drankje erbij en je kunt je geen mooier moment wensen!

Waar: Blossom Stage
Wanneer: vrijdag om 18:50

Joost op Lowlands 2023, photo credit: Lotte Spek / Festileaks

Joost

Joost Klein, beter bekend als “Joost”, is een waar multi-talent. Zijn eerste bekendheid krijgt hij door zijn Youtube-kanaal. Anno 2023 zouden we hem als tekort doen door hem te bestempelen als “Youtuber die muziek maakt”. Door een opmerkelijke opkomst heeft hij namelijk naam gemaakt in de Nederlandse muziekindustrie. Vanaf debuutsingle ‘Scandinavian Boy’, dat in 2018 uitkomt, vestigt hij zich meteen als unieke artiest.

Hoewel de energie, spontaniteit en positieve energie van Joost afspat, onderscheidt de Nederlandse zanger zich door zijn persoonlijke leven en gevoelens in zijn muziek te verwerken. ‘M van Marketing’, ‘Florida 2009’, ‘Fryslân’ en ‘Marktplaats’ zijn maar een greep van de nummers die voor een set zorgen waarbij er flink gefeest kan worden maar er ook tijd is voor serieuze onderwerpen. Sinds kort mogen we daar ook zijn eerste international hit, ‘Friesenjung’, bijtellen. Met een plek in de top 15 van Lowlands 2023 is Joost een absolute must see voor Appelpop 2023.

Waar: Maintage
Wanneer: zaterdag om 15:35

Prins S. en De Geit

Prins S. en De Geit is een driekoppige band uit Den Haag. Met ‘Nacht’ en ‘Kinderboerderij (Keiblij)’ scoort de band al vroeg twee nummers die het goed doen op de festivalweides. Helaas is er een probleempje: de wereld staat stil door de coronapandemie. Als de festivals weer groen licht krijgen en weer door kunnen gaan gaat het hard met Prins S. en De Geit. Van Dauwpop via Lowlands tot Appelpop: overal gaat het los in 2022. Op 25 november 2022 volgt dan eindelijk hun debuutalbum, Rood Staan Hard Gaan. Op Appelpop 2022 werd de toon al gezet door Prins S. en De Geit, maar met een album op zak belooft het optreden in 2023 daar moeiteloos overheen te gaan. Gaat dat zien!

Waar: Go-Tan Stage
Wanneer: zaterdag om 20:05

Headliners: Racoon, BLØF, Krezip en Kraantje Pappie

Kraantje Pappie, Appelpop 2019 (c) Sander van Ketel | Awarnach

Last but not least, de knallers van Appelpop 2023. Zoals de boekers van Appelpop al aangaven: ook de grootste namen uit de Nederlandse muziekindustrie zijn te vinden op het festival. BLØF, Racoon en Krezip hebben zichzelf al meermaals bewezen en zijn natuurlijk absolute must sees voor festivalgangers in Tiel. Als kers op de taart is Kraantje Pappie aanwezig om de boel te slopen op zaterdagavond.

Met een knal het festivalseizoen achter je laten? Ga dan naar Appelpop 2023. Het festival vindt dit jaar plaats op op 8 en 9 september in Tiel. Het gratis festival heeft dit jaar onder andere BLØF, Racoon, Krezip, Joost, Maan en Kraantje Pappie op het programma staan. Meer info: Appelpop.nl

Appelpop Logo

Appelpop 2023

Locatie
Nederland
Tiel, Nederland
Datum 8-9 september 2023
Line-up
Racoon
Kraantje Pappie
BLØF
Tickets Niet meer beschikbaar.