Geruchtenoverzicht: wie zijn de headliners van Down The Rabbit Hole 2024?

Photo credit: Nikki Born / Festileaks

Binnen en buiten Europa worden de grote festivalnamen van 2024 aangekondigd. Het gonst van de geruchten in festivalland. Hoog tijd om alle geruchten voor Down The Rabbit Hole 2024 op een rijtje te zetten.

De glooiende Groene Heuvels van Beuningen vormen in 2024 weer het toneel van Down The Rabbit Hole. Het festival vindt volgend jaar plaats op 5, 6 en 7 juli. Afgelopen editie stonden Burna Boy, Paolo Nutini en Fred again.. als onvergetelijke headliners op het festival. Wie gaat hen volgend jaar opvolgen?

Update: de headliners van Down The Rabbit Hole 2024 zijn bekend. LCD Soundystem, The National en Jungle sluiten het festival af.

BKS 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

LCD Soundsystem

Uit het niets is LCD Soundsystem weer terug op Europese bodem. Na een zeer uitgebreide tour door de verschillende wijken van thuisstad New York staan de indie rockers op het Franse Festival Beauregard 2024. En laat dat festival nou precies in hetzelfde weekend vallen als Down The Rabbit Hole. James Murphy & co. staan op zaterdag 6 juli in Frankrijk, dus DTRH zou passen op de vrijdag of zondag. De laatste Nederlandse doorkomst van de Amerikaanse band was op Best Kept Secret 2018. Trekt LCD Soundsystem dit keer naar Beuningen?

The National

Eerder dit jaar bracht The National twee nieuwe albums uit: First Two Pages of Frankenstein en Laugh Track. Daarnaast deden de sad dads een – vrij bescheiden – tour door Europa, inclusief een fantastisch optreden in een uitverkochte Ziggo Dome. Met tien albums onder de arm zijn de Amerikanen nu populairder dan ooit. En komende zomer zijn ze terug voor een volgende zegetocht. Een week voor DTRH staat The National op Live Is Live 2024 in Antwerpen, dus in de buurt zijn ze zeker.

Queens of the Stone Age

Queens of the Stone Age zijn volgend jaar druk bezig met hun The End Is Nero Tour. Van juni tot augustus 2024 zijn de heren in Europa te vinden. Zo staan ze op Download Festival in het VK, Azkena Rock in Spanje en Way Out West in Zweden. Interessant is het gat in hun schema: ze hebben geen optredens gepland tussen het Franse Hellfest op 30 juni en Jardin Sonore Festival op 10 juli. Dit biedt de perfecte gelegenheid voor een optreden op DTRH, waar QOTSA in 2018 ook al headliner was.

Sam Smith

Sam Smith

Sam Smith doet een flinke festivaltour in 2024. Van Zuid-Amerika tot Scandinavië, de Britse popster is er te vinden. Voor DTRH is het optreden op Stavernfestivalen in Noorwegen met name interessant, omdat dit in hetzelfde weekend plaatsvindt. Het is dus zeker niet gek om te bedenken dat Sam dat weekend ook langs Beuningen kan gaan. In 2023 bracht hen nog een nieuw album uit, Gloria, met memorabele hits als ‘Unholy’ (met Kim Petras) en ‘I’m Not Here to Make Friends’.

Photo credit: Femke Valks / Festileaks

Nothing But Thieves

Nothing But Thieves stond afgelopen zomer al op verschillende Europese festivals. Op Lowlands 2023 werd de band uit Engeland warm onthaald door het Nederlandse publiek. De twee Mojo-festivals Lowlands en Down The Rabbit Hole wisselen vaak artiesten uit, dus is het absoluut niet ondenkbaar dat NBT komende zomer doorschuift naar de Groene Heuvels. De Britten hebben al een paar festivals voor 2024 op de planning staan. Een week voor DTRH staan ze in Finland, een week erna in Portugal, maar het weekend van 5-7 juli hebben de heren nog helemaal vrij.

SZA

Met haar album SOS bereikte SZA afgelopen jaar vele nieuwe hoogtes in haar carrière. In juni stond ze nog twee avonden in een uitverkochte Ziggo Dome, met Travis Scott als verrassende gast op het podium. En in 2024 gaat de tour gewoon door. Begin juni speelt de Amerikaanse artieste op Primavera Sound in Barcelona. Verder zijn er nog geen festivals aangekondigd, maar dat kan eigenlijk niet uitblijven. SZA zou een fantastische nieuwe headliner zijn voor DTRH.

Peggy Gou

Afgelopen zomer bevestigde Fred again.. dat een DJ prima headliner kan zijn op Down The Rabbit Hole. Als deze DJ maar genoeg hits heeft. En dat heeft de Zuid-Koreaanse Peggy Gou absoluut. ‘(It Goes Like) Nanana’ was dit jaar dé track van de zomer en eindige zelfs bovenaan de Nederlandse hitlijsten. In 2024 draait Peggy in ieder geval op het Spaanse Primavera Sound, maar wees niet verrast als ze ook ineens bovenaan de DTRH-poster opduikt.

Photo: Neil Krug

Lana Del Rey

Weinig artiesten zijn zo onvoorspelbaar als Lana Del Rey. Zo doet ze jarenlang geen enkel festival, zo staat ze ineens op Glastonbury 2023. Om vervolgens een Ziggo Dome-show aan te kondigen voor één week later. Voor de kaartverkoop maakte het in ieder geval niet uit, want Lana is ongekend populair. Voor iedereen die geen ticket wist te bemachtigen, is het te hopen dat de Amerikaanse zangeres komende zomer weer terug is. In juni staat ze al op Primavera Sound in Barcelona en in augustus op de Engelse festivals Reading & Leeds. Waarschijnlijk te duur voor DTRH, maar je weet het nooit met Lana Del Rey.

Photo: Ophelia Mikkelson-Jones

Lorde

Afgelopen zomer mochten slechts enkele buitenlandse festivals van Lorde genieten. Op Sziget 2023 speelde de Nieuw-Zeelandse een magische show, eentje die we ook graag op Nederlandse bodem hadden willen zien. Maar niet getreurd: in een interview met Ensemble vertelt de zangeres dat ze ook bezig is met nieuwe muziek. En een nieuw album is natuurlijk genoeg reden om weer op tour te gaan. Een headline-slot op DTRH is de perfecte gelegenheid voor zo’n nieuwe show. Voor nu heeft de zangeres nog niks gepland voor 2024, maar een Europese festivalzomer is mogelijk.

Speculeer verder over Down The Rabbit Hole 2024

Natuurlijk is het altijd afwachten welke geruchten er precies waar zijn. Voordat een boeking bekend wordt, kan er nog veel gebeuren. Heb jij toch al een klap van de geruchtenmolen gehad? Speculeer dan verder op het Festileaks forum. In het DTRH 2024-topic wordt er lustig op los gediscussieerd.

Liever via WhatsApp in contact komen met andere festivalgangers? Neem dan een kijkje in onze Festifans WhatsApp-community.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2024

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.