In de Festival Bucketlist verzamelen we festivals die je ergens in je leven bezocht moét hebben. Deze week voegen we een prachtig festival uit Montenegro toe aan de lijst: Sea Dance Festival. Deze won in 2014 de prijs voor ‘Best Medium-Sized Festival’ bij de European Festival Awards.

Sea Dance festival vindt plaats op het strand van Budva, in het westen van Montenegro. Dit strand is vier dagen lang decor voor het elektro festival. Het is vlak na Exit festival in buurland Servië, waardoor veel bezoekers het combineren.

Het mooiste strand van Europa

Sea Dance vindt plaats op Jaz beach in Budva, wat vorig jaar door Lonely Planet is uitgeroepen tot mooiste strand van Europa. Geen alledaagse festivallocatie dus. En daar kun jij samen met je vrienden vier dagen op dansen en uitbrakken. ’s Avonds dansen totdat je voeten niet meer kunnen en de dag erna heerlijk relaxen op dit prachtige strand. Jaz beach is een breed zandstrand, dus er is genoeg plek voor alle feestgangers. Bovendien zijn er genoeg waterspellen in de zee te vinden, zodat je bijvoorbeeld via een trampoline het water in kunt springen.

Kun je niet wachten tot de volgende zomer? Festival.Travel helpt je met je reis naar Sea Dance Festival. Een los ticket koop je voor €75,90 en een Exit Adventure (=Exit + Sea Dance Festival) voor €143,-. Mocht je deze laatste kopen kun je vanuit Exit met georganiseerd busvervoer naar dit festival. De informatie en ticketprijs hiervan kun je later vinden bij Festival.Travel. Steek je toch liever al je energie in Sea Dance is een vliegticket vanaf circa €300,- te boeken. Je kunt natuurlijk ook altijd met de auto (circa 2.000 km) of Interrail (€200,-) gaan. Een slaapplaats op de camping kost je ongeveer €46,50, maar dan lig je wel tussen de mainstage en het strand in. Ideaal!

Totale geschatte kosten (excl. vervoer, eten en drinken): €122,40

Ook de plaats zelf (Budva) is het bezoeken waard. Het is een populaire badplaats aan de Adriatische zee. Er is veel architectuur afkomstig uit de vijftiende eeuw. Vooral in juli valt er genoeg te beleven, omdat er veel gratis optredens zijn in de stad. Uitgaansgelegenheden zijn er in het oude centrum ook genoeg. Of je gaat raften of paraglyden, het kan allemaal! Het subtropische klimaat maakt het voor vakantie- en festivalgangers bovendien een ideale bestemming.

Combineren met Exit festival

Sea Dance Festival sluit perfect aan op Exit en samen vormen ze het ‘Exit Adventure’. De festivals hebben diverse overeenkomsten. Zo zijn er op beide festivals een reggae- en latinostage en is er een silent disco. Maar er zijn ook verschillen. Sea Dance Festival richt zich op elektromuziek. Genres als drum ’n bass, EDM, house, pop en techno hoor je hier regelmatig voorbij komen. Het grootste verschil zit hem in de locatie. Zo is Exit in een oud fort, terwijl Sea Dance op een strand is. Mooie afwisseling om het beiden mee te pakken dus. En dat gaat prima, want de tijden verschillen niet zoveel van elkaar. Het programma is gemiddeld van 21.00 uur tot 07.00 uur wat betekent dat je de zonsopkomst nog mooi even mee kunt pakken.

#seadance #seadancefestival #exitfestival

A post shared by Haris Custovic (@hariskeyz) on

De editie van dit jaar is helaas al voorbij, maar 6 t/m 9 juli 2017 kun je alvast in je agenda schrijven. Bekijk hier de aftermovie van vorig jaar zodat je weet wat je kunt verwachten.

De complete Festival Bucketlist

In willekeurige volgorde is dit de complete Festival Bucketlist. Iedere twee weken voegen we een nieuw festival toe.