Rapport: Woo Hah! 2015 is voor de liefhebber

Op zaterdag 4 juli was Tilburg even de hiphop-hoofdstad van Nederland. In de Spoorzone vond die dag namelijk het Woo Hah! Festival plaats; een hiphop-festival voor jonge en oude liefhebbers van het genre. Festileaks was erbij en vroeg de festivalganger naar zijn/haar mening. Hoe goed deed Woo Hah! het dit jaar?

Programma: 7,5

IMG_8156Voor een tweede editie wist Woo Hah! Festival al aardig wat gevestigde namen te strikken. Voor de jongere hiphopper werd o.a. Big Sean en Travi$ Scott opgetrommeld met daartegenover acts als Cypress Hill en Run The Jewels. Naast pure rap bood het festival ook een aantal dj’s, beatboksers, graffiti-kunstenaars e.d. aan. Divers in de breedste zin van hiphop dus. Aan het festival ontbraken wel de nodige ‘special effects’.

Sfeer: 6

IMG_5695

Het mag allemaal wel wat enthousiaster op Woo Hah! De handdoek die rapper Fresku in het publiek gooide, viel genadeloos op de verhitte vloer. Opblaaskrokodillen wachtten hetzelfde lot toe. Later op de dag kwam het publiek pas los dankzij de grote acts, jointjes, waterpistolen en moshpits (incl. Joey Bada$$ himself), maar nog steeds bleek het voor velen te warm om mee te klappen of zingen.

Aankleding: 9

IMG_8207

Wat het hiphop-hartje begeert, had Woo Hah! festival “hindabuilding!” Er zijn maar weinig festivals zo goed afgestemd op hun doelgroep: een skatezone, een drugskraampje, een kleine kledingwinkel en knappe vrouwen die je beschermen tegen de zon. Ook de locatie sloot aan bij het hiphopconcept. Industrieel en niet te moeilijk. Zelfs de voorbijrijdende NS-treinen zorgde volgens de bezoeker voor wat sfeer.

Eten & Drinken: 7,5

IMG_8238

Woo Hah! heeft voor de kleinschaligheid van het festival een prima aanbod aan eten & drinken. Het was mogelijk om je flesje te vullen met kraanwater om de uitdroging tegen te gaan en het voedsel was niet duur op Woo Hah! 2015. Dat stelde de bezoeker tevreden. De consumptiebonnen die daardoor bespaard werden, gaven de bezoekers graag uit aan ‘drank & drugs’, want “Zo hoort dat toch”! Er stonden echter wel flinke rijen voor iedere eettent.

Bereikbaarheid: 10

IMG_3988

Er is geen betere locatie voor een festival te vinden dan in de omgeving van het treinstation. Naast dat de spoorzone perfect aansluit bij het industriële hiphop-idee van Woo Hah! Festival, sluit het ook nog eens perfect aan met het openbaar vervoer. Zelfs toen de laatste treinen niet meer reden, stonden er bussen klaar naar de vervallen bestemmingen. Ook met de auto was het niet moeilijk er te geraken.

Camping: –

Woo Hah! Festival wordt maar één dag gehouden, waardoor een camping is uitgesloten. De organisatie had er echter wel voor gezorgd dat de Tilburgse stadscamping speciaal voor het festival openging. Festivalgangers konden daar met korting overnachten. Wie liever niet met een tent sleepte, kon in Tilburg een mooi hotel zoeken en anders op het station slapen. Dat lag toch om de hoek.

Sanitair: 7,5

IMG_4882

Door de liters water (en dergelijke) die de bezoekers van Woo Hah! naar binnen werkten, werden de wc’s druk bezocht. Daar was echter niet veel van te merken. Het festival had twee wc-punten die meestal niet eens zo druk waren. Door de kleine capaciteit van het festival was een toiletjuffrouw een prima oplossing voor de hygiëne van het sanitair en het maakte het wc-bezoek ook nog eens een stuk gezelliger.

Mobiel netwerk: 9

IMG_6792

Je social media bijhouden doe je op Woo Hah! Festival zonder enig probleem. Het mobiel netwerk kan de tientallen instagram posts, tumblr scrolls en twitterberichtjes makkelijk aan. Het festival miste wel een mogelijkheid om met Wi-Fi te verbinden. De bezoeker die niet zo’n zin heeft in een hoge telefoonrekening had dus dikke pech.

Festivalrapporten

Deze zomer doet Festileaks weer verslag van de grootste festivals van Europa. Dat doen we in de vorm van festivalrapporten. Op basis van acht vaste categorieën geven we alle festivals een cijfer, zodat we aan het eind van het jaar kunnen concluderen: welk festival is op welk vlak het beste? Check hieronder de voorgaande festivalrapporten.

Rolling Loud Rotterdam Logo

Rolling Loud Rotterdam 2023

Locatie
Nederland
Rotterdam, Nederland
Datum 30 juni - 1 juli 2023
Tickets Kopen