Pinkpop Update: Jan Smeets over Foo Fighters en andere Pinkpop-headliners

In oktober wist Pinkpop-directeur Jan Smeets aan Festileaks te melden dat de Foo Fighters niet naar Europa zouden komen. Nog geen 3 weken later wordt de Amerikaanse rockband bekendgemaakt voor NOS Alive. Hoe zit dat nu?

Er is er maar één die dat kan weten. We deden opnieuw een belletje richting Zuid-Limburg en vroegen Jan Smeets zijn opmerking op te helderen. ‘De Foo Fighters hebben last-minute besloten toch naar Europa te komen voor een paar festivals. Ik heb ergens gehoord dat ze maar 2 weken in Europa zijn, maar ik weet niet zeker of dat klopt.’

Op de vraag of de geliefde rockgroep het gecancelde optreden van 2015 in komt halen kwam ook een duidelijk antwoord: ‘De festivals waar ze staan hebben een enorm bedrag neergelegd. Wij hebben samen met andere festivals ook nog een flink bod gedaan maar er was qua offer niet tegenop te boksen. De Foo Fighters zijn niet beschikbaar in de periode met Pinksteren. Toen hebben we nog gekeken of we de datum van ons festival konden verzetten, maar ook dat bleek niet haalbaar in verband met andere reeds gemaakte afspraken. Helaas: Foo Fighters staan niet op Pinkpop 2017. Het management heeft ons gevraagd een bod te doen voor 2018 en dat is intussen gedaan.

De kans dat de Foo Fighters op Rock Werchter staan is daarmee wel erg aannemelijk. Ook Glastonbury, Roskilde, Mad Cool Festival en Open’er behoren tot de festivals in de periode dat de band in Europa is.

Over Green Day, Radiohead en andere headliners

green day 2016 press shot

Mr. Pinkpop liet zich ook uit over de bekendmaking van Green Day. Het management van Green Day maakte zaterdagochtend een fout waardoor de aankondiging vroegtijdig uitlekte. Het was de bedoeling dat de aankondiging als verrassing kwam na de MTV EMA optredens. ‘Ik baal er enorm van,’ aldus Smeets.

Ook liet Jan Smeets zich voor het eerst uit over het mislopen van Radiohead: ‘FKP Scorpio heeft Radiohead van ons weggekaapt door een bedrag te bieden waar wij niet overheen konden gaan. FKP Scorpio kan de band natuurlijk kwijt op meerdere festivals (o.a. Northside en Best Kept Secret, red.), wij konden ze met Mojo maar 1 podium aanbieden.’

Meer headliner nieuws: het oudste onafgebroken festival van Europa is nog steeds op zoek naar 2 headliners. ‘We hebben op dit moment nog maar 1 headliner vastliggen en dat is Green Day’, aldus Jan Smeets.

VoorSpel

Denk jij te weten welke namen er op het Pinkpop 2017 affiche zullen sieren? Doe dan mee aan ons Pinkpop VoorSpel. Discussieer ook mee op ons Festival Forum.

Pinkpop 2017

Pinkpop 2

Pinkpop 2017 vindt plaats op 3, 4 en 5 juni 2017. In het Pinksterweekend strijkt het oudste onafgebroken popfestival van Europa weer neer op het Megaland terrein in Landgraaf. De perspresentatie, waar de complete line-up wordt gepresenteerd, vindt naar verwachting begin maart plaats. Ticketinformatie is nog niet bekend. Vorig jaar tikte je €95,- weg voor een dagje Pinkpop en €195,- voor een heel weekend. Zie voor meer info de site van Pinkpop of onze programmapagina. Wil je meediscussiëren of de andere mogelijke headliners van Pinkpop 2017?  Neem dan een kijkje op ons forum, waar de speculaties al volop zijn begonnen.