10x het belangrijkste festivalnieuws van week 4

Foto: Sandor Csudai

Het was deze week weer een drukke week met wederom een heleboel bevestigingen. Het is volkomen begrijpelijk dat je door de bomen het bos niet meer zag en wat festivalnieuws hebt gemist. Gelukkig vatten we, zoals elke week, het belangrijkste nieuws voor je samen.

1. Kendrick Lamar, Mumford & Sons en meer naar Sziget 2018
Het heeft even geduurd maar Sziget onthulde deze week eindelijk haar eerste namen. Maar liefst 37 acts zijn toegevoegd aan het affiche, met Kendrick Lamar, Mumford & Sons en Kygo als voorlopige headliners.

2. The Script, Nine Inch Nails en meer naar Rock Werchter 2018
Het Belgische Rock Werchter heeft zes nieuwe acts bekendgemaakt. The Script, Nine Inch Nails, Petit Biscuit, Anderson Paak & The Free Nationals, Kaleo en David Bryne zijn allemaal in Werchter te vinden komende zomer.

3. ASAP Rocky, Action Bronson en meer naar WOO HAH 2018
WOO HAH maakte afgelopen week een reeks nieuwe artiesten bekend. Onder andere Action Bronson, ASAP Rocky en Cashmere Cat zijn voor het driedaagse urbanfestival aangekondigd.

4. Tomorrowland 2018 komt met eerste namen
Een van de grootste dancefestivals van de wereld heeft haar eerste namen bevestigd. Onder andere Armin van Buuren, French Montana en Dimitri Vegas & Like Mike bevinden zich tussen deze namen.

5. Paul Kalkbrenner, Netsky en meer naar We Are Electric 2018
Het affiche van We Are Electric is deze week verder aangevuld. De organisatie presenteerde deze week maar liefst twaalf nieuwe namen voor het festival in Boxtel.

6. Jera on Air 2018 presenteert Billy Talent, Enter Shikari en meer
Er zijn twee nieuwe headliners aan de line-up van Jera On Air toegevoegd. Enter Shikari en Billy Talent zullen allebei een headlinerspot vervullen. Hiernaast zijn nog tien andere acts onthuld door de organisatie.

7. Ghost, Arch Enemy, Jonathan Davis en anderen naar Graspop Metal Meeting 2018
Graspop heeft haar affiche verder aangevuld met wederom een rijtje imponerende namen. In totaal presenteerde het festival 25 nieuwe acts voor de editie van 2018.

8. Guus Meeuwis en La Pegatina naar uitverkocht ParkCity Live 2018
Er zijn twee nieuwe artiesten gepresenteerd voor het uitverkochte ParkCity Live. Guus Meeuwis en La Pegatina staan beide op zondag 1 juli op het podium.

9. Thom Yorke en meer bevestigd voor Sónar 2018
De eerste Europese festivalshow voor Thom Yorke is een feit. Hij reist deze zomer af naar Barcelona om een show weg te geven. Hiernaast zijn nog 49 andere acts aangekondigd.

10. Lenny Kravitz uitgesloten voor festivals in de Benelux
Lenny Kravitz komt deze zomer met zijn Raise Vibration Tour naar de Benelux. Hij geeft een show weg in de Ziggo Dome en in het Sportpaleis. Dit betekent echter wel dat hij is uitgesloten voor festivals in de lage landen.

Dit was het nieuws

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het geruchtenseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van het belangrijkste festivalnieuws van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!