Poster Spotting: Fan maakt compleet affiche FIB Benicàssim 2018

Elk geruchtenseizoen is het weer raak: zelfgemaakte festivalposters. Ze kloppen eigenlijk bijna nooit, maar het is ó zo leuk om er naar te kijken. In ‘Poster Spotting’ schotelen we je de meest leuke, interessante en realistische posters voor en laten we er ons ‘professioneel oog’ op los. Dit keer: FIB Benicàssim 2018!

Voor FIB Benicàssim 2018 is nog maar een headliner bevestigd: The Killers. Verder staan er nog geen namen op de website van het Spaanse festival. Toch kwamen wij via via een foto tegen van een festivalposter voor de editie van 2018. Met namen als Eminem, Lana del Rey, Lorde en Everything Everything. Wij nemen je mee in deze poster spotting en checken hoe realistisch deze is.

De headliners

The Killers zijn op 7 december bevestigd voor het Spaanse festival, dus daar is geen twijfel over mogelijk. Eminem staat in 2018 o.a. al op Coachella, Governors Ball, Bonnaroo en Boston Calling. Het lijkt er dus op dat Eminem een tournee langs de Amerikaanse festivals houdt. Zou hij eind juni naar Europa vliegen en FIB Benicàssim aandoen? De naam van Lana del Rey is verkeerd gespeld, maar ze heeft wel een nieuw album en ze heeft de komende twee maanden alleen clubshows in Amerika gepland staan. Wie weet..

De geloofwaardigheid 

Royal Blood is lekker bezig, maar stond vorig jaar al op Rock Werchter.  Tot 11 juli 2018 hebben de heren nog een clubtour staan in de Verenigde Staten. Lorde zou goed kunnen want is bevestigd voor All Points East en heeft Amerika dan al aangedaan. Ook Everything Everything lijkt een goede kanshebber met een nieuw album op zak en heeft bovendien in juli nog geen festivaldata in het tourschema staan. Twin Atlantic is alleen nog geboekt voor festivals in februari. Odesza is ook in de race, want de groep is al geboekt voor DTRH, Dour en Melt.

Als we kijken naar de wat kleinere namen is het opvallend dat deze meer kans hebben om ook echt te komen. Khalid en Portugal. the Man staan op NOS Alive en zouden dus makkelijk ook op FIB kunnen aansluiten. SZA begint halverwege augustus haar Canadese en Amerikaanse tour, daarvoor heeft ze nog niets gepland staan.. The Hunna speelt in Amerika maar heeft na april ook nog geen bevestigde tourdata online staan. Je weet het natuurlijk nooit met al die artiesten. Wie weet zal FIB Benicàssim 2018 ons met een soortgelijke poster omver blazen. We weten in ieder geval dat we donderdag meer nieuws kunnen verwachten!

FIB Benicàssim 2018

Foto: Adrian Morote

FIB Benicàssim Festival vind in 2018 plaats van 19 t/m 22 juli in Binicàssim, Spanje. Afgelopen jaar waren onder meer The Red Hot Chili Peppers, The Weeknd en Kasabian te bewonderen. Voor 2018 staan The Killers al op het affiche. Early Bird tickets voor het festival zijn nog tot en met 14 december te koop. Je betaald dan €110,- voor vier dagen festival. Ga voor meer informatie over het festival naar de site.

FIB Benicàssim Logo

FIB Benicàssim 2023

Locatie
Spanje
Benicàssim, Spanje
Datum 13-16 juli 2023
Tickets Kopen