10x het belangrijkste festivalnieuws van week 5

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Week 5 zat barstensvol aankondigingen van formaat, de nodige leaks en gewoonweg ontzettend veel festivalnieuws. Gelukkig vatten we, zoals elke week, het belangrijkste nieuws voor je samen. Deze week onder andere bevestigingen voor Rock Werchter, Lowlands, Best Kept Secret en Paaspop 2018.

1. Kendrick Lamar, Gorillaz en meer naar Lowlands 2018
De kogel is door de kerk. Lowlands maakte afgelopen week de eerste namen 25 bekend. Biddinghuizen krijgt bezoek van onder meer Kendrick Lamar, Gorillaz, The War on Drugs en Dua Lipa.

2. Arctic Monkeys naar Rock Werchter en Best Kept Secret 2018
Na een vier jaar lange stilte is het zover: de Arctic Monkeys zijn terug. Deze zomer keren ze terug naar het Europese vasteland. Naast Werchter en Best Kept Secret krijgen ook Sziget en Mad Cool Festival bezoek van de Britse band.

3. Eminem naar Goffertpark, Roskilde 2018 en meer
De geruchtenmolen rondom Eminem draaide de afgelopen weken op volle toeren, maar nu is daar dan ook de bevestiging. Naast de Amerikaanse shows is de rapper deze zomer te zien op het Deense Roskilde en – iets dichter bij huis – in het Goffertpark.

4. Jack Johnson, Fever Ray en meer naar Rock Werchter 2018
Het 16:00 Werchter-uurtje keerde deze week terug. De organisatie maakte de komst van onder meer Jack Johnson, MGMT en Fever Ray bekend. Zij voegen zich bij de eerder aangekondigde Pearl Jam, Queens of the Stone Age en Jack White.

5. The Biggest Weekend 2018 presenteert Ed Sheeran, Taylor Swift en meer
Dit jaar geen Glastonbury, maar wel de introductie van The Biggest Weekend. Het festival weet twee grote pop-namen te strikken: Ed Sheeran en Taylor Swift. Ook Beck, Manic Street Preachers en Snow Patrol zijn aan het affiche toegevoegd.

6. Best Kept Secret 2018 bevestigt komst gelekte namen
Nog meer festivalnieuws voor Best Kept Secret. Hoewel de namen eerder op de dag al lekte wist de organisatie ‘s avonds nog de komst van onder andere Yellow Days, The Kills en Wolf Alice te bevestigen. Headliners voor het festival zijn Arctic Monkeys, LCD Soundsystem en The National.

7. Skunk Anansie cancelt alle festivalshows voor 2018
Voor de leden van Skunk Anansie stond de eerste festivalshow vast, met nog meer op komst. Echter heeft de band besloten alle plannen voor 2018 om te gooien, wat betekent dat de band deze zomer niet te vinden is op de festivalweide.

8. BLØF, Kraantje Pappie en meer naar Paaspop 2018
Na een teaser hier en de nodige hype daar kwam er afgelopen week opnieuw een aankondiging voor Paaspop voorbij. In deze lichting zaten onder meer BLØF, Kraantje Pappie en Memphis Maniacs. Zij voegen zich bij toppers als Iggy Pop, Bastille en De Jeugd van Tegenwoordig.

9. Parklife 2018 presenteert N.E.R.D, Lorde, The xx en meer
Traditiegetrouw presenteerde het Engelse Parklife alle namen in één keer. Onder de tientallen acts zitten enkele uitschieters, waaronder The xx, Lorde en N.E.R.D.. Het festival vindt in dezelfde periode plaats als Best Kept Secret en Pinkpop. Kanshebbers dus!

10. Snow Patrol brengt op 25 mei nieuw album uit
Voor de liefhebbers van Snow Patrol mag deze week de vlag uit. De band laat via Facebook weten op 25 mei een nieuw album uit te brengen. Goed op tijd voor het optreden op onder andere Rock Werchter en Mad Cool.

Dit was het nieuws

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het geruchtenseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van het belangrijkste festivalnieuws van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!