10x het belangrijkste festivalnieuws van week 6

Rock Werchter 2017
Photo: Jokko

Week 6 zit er weer op, wat betekent dat het tijd is voor een terugblik. Onder meer Rock Werchter, Zwarte Cross en Mad Cool Festival waren de hofleveranciers van het festivalnieuws van deze week. Ook Queen & Adam Lambert en Radiohead zitten er weer bij. Let’s go! 

1. Ben Howard en meer naar Rock Werchter 2018
Opnieuw een week waarbij de vrijdagmiddag in het teken stond van Rock Werchter. De organisatie maakte de komst van onder meer Ben Howard, James Bay en Alice in Chains bekend. Ook de eerder gelekte JP Cooper zat bij de lichting namen.

2. Dua Lipa, Bastille en meer naar Lollapalooza Paris 2018
Het Franse zusje van de Lollapalooza-familie presenteerde elf nieuwe namen. Onder meer Dua Lipa en Bastille reizen deze zomer af naar Parijs. Samen met o.a. Jess Glynne, Excision en Lil Pump voegen zij zich bij de eerder bekend gemaakte Depeche Mode, Gorillaz en The Killers.

3. Queen & Adam Lambert naar Ahoy
Het gerucht van een tour deed al even de ronde, maar het is eindelijk zover: Queen & Adam Lambert zijn op 27 juni te zien in Ahoy Rotterdam. Hiermee is het zeer onwaarschijnlijk dat we de band op Pinkpop gaan zien.

4. Zwarte Cross 2018 bevestigt onder andere Kaiser Chiefs
Ook Zwarte Cross weet weer een nieuwe lading namen binnen te slepen. Naast Kaiser Chiefs worden ook Birth of Joy en DJ Paul Elstak op de weide verwelkomt. Het festival is, op de vrijdag na, helemaal uitverkocht.

5. Productie nieuw Radiohead album lijkt in volle gang
Als we een artikel van Indiewire mogen geloven is Radiohead druk bezig met de productie van een nieuwe plaat. “Givony told IndieWire that Greenwood, who reportedly is recording a new Radiohead album, has not been actively involved.” Hype!

6. Ben Howard, Underworld, Dua Lipa en meer naar Mad Cool Festival 2018
In een heuse Facebook-drop wist Mad Cool Festival maar liefst 31 nieuwe artiesten bekend te maken. Ondanks dat het affiche al behoorlijk stacked is zijn onder meer Ben Howard, Underworld, Dua Lipa, Jet en Post Malone aan de line-up toegevoegd.

7. Avenged Sevenfold komende zomer naar Strijp-S
De Amerikaanse metalband Avenged Sevenfold is op 12 juni te zien op Strijp-S, Eindhoven. Vooralsnog is dit het enige concert van de mannen in Nederland, wat de kansen voor een festivaloptreden in de buurt erg gering maken.

8. Rock Zottegem 2018 presenteert The Offspring en meer
Rock Zottegem kwam deze week met de eerste namen. Het Belgische festival pakt flink uit en zet The Offspring op het affiche. Ook Millionaire, Lost Frequencies, Kaiser Chiefs en Lil Kleine staan dit jaar op de Vlaamse bühne.

9. George Ezra en meer naar Tuckerville 2018
Ook het festival in Enschede wist eerder deze week de eerste artiesten bekend te maken. Naast organisator Ilse DeLange zijn ook Dotan en Tim Knol op het eendaagse festival te zien. Meer namen zullen snel volgen.

10. The Prodigy, Paul Weller, Years & Years en anderen naar Victorious Festival 2018
Onder meer The Prodigy, Paul Weller en Years & Years reizen deze zomer af naar het Britse Victorious Festival. Het affiche begint langzaam haar eindvorm aan te nemen, wat interessant is doordat het festival in dezelfde periode als Lowlands en Pukkelpop plaatsvindt.

Dit was het nieuws

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het geruchtenseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van het belangrijkste festivalnieuws van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!