Leak: The Wombats naar Sziget 2018

The Wombats

Het Engelse trio The Wombats komt in augustus naar Sziget. Dat bevestigen de heren zelf in een video op Facebook, zo is te lezen op Festileaks International.

In onderstaande video is namelijk rond 12:40 te zien dat zanger Matthew Murphy een vraag over Boedapest opleest. Vervolgens is er contact met de manager die herhaaldelijk de naam Sziget noemt. Een ware zelfbevestiging dus.

Het is inmiddels alweer 10 jaar geleden dat The Wombats voor het laatst op Sziget te zien waren. Maar met hun onlangs uitgebrachte album Beautiful People Will Ruin Your Life lijken ze weer helemaal klaar voor de komende zomer. De eerste festivals, waaronder Paaspop, zijn inmiddels al bevestigd.

Opvallend genoeg is deze zelfbevestiging niet de eerste ‘leak’ voor het Hongaarse festival. Eerder lekte Lykke Li namelijk nog de komst van The War On Drugs naar het feesteiland. Zullen deze acts volgende week officieel bevestigd worden? Dan wordt immers een volgende lading namen bekend gemaakt, kondigde de organisatie gisteren aan.

 Sziget

Sziget is een jaarlijks festival gehouden op een eiland in de Donau, middenin de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het 7-daagse festival wordt dit jaar van 8 augustus tot 15 augustus gehouden. Je kan er genieten van optredens van artiesten, maar ook van theater- en dansvoorstellingen, films, circus, mode en ga zo maar door. Onlangs heeft het Hongaarse festival nog de prijs voor ‘Beste Festival Line-Up 2017’ gewonnen op Eurosonic Noorderslag. Ook dit jaar lijkt het affiche een schot in de roos te worden, met onder andere Kendrick Lamar, Mumford & Sons, Kygo en Arctic Monkeys.

Nu de early-bird actie verlopen is betaal je € 325,-  voor een 7-day pass en € 79,- voor een day ticket.

Sziget Logo

Sziget 2023

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 10-15 augustus 2023
Tickets Kopen