10x het belangrijkste festivalnieuws van week 10

Rock Werchter maakte het volledige affiche bekend, Arctic Monkeys had twee keer goed nieuws en heel wat Nederlandse festivals dikten hun line-up aan. Ben jij al op de hoogte van de nieuwe aankondigen van week 10? Wij nemen het belangrijkste nieuws met je door.

1. De affiche van Rock Werchter 2018 is compleet
Rock Werchter trekt de registers nog één laatste keer open. Na de 23 namen van vorige week, kregen we gisteren de laatste lading van 25 namen. Ook nu stelt het festival niet teleur, met onder andere Noel Gallagher en Parov Stelar.

2. Nieuwe namen voor Lowlands, met James Bay en N.E.R.D
Maandag was er al een leak van James Bay, maar op de bevestiging was het wachten tot donderdag. Lowlands strooide met namen. Ook N.E.R.D, The Wombats, Patti Smith en Tom Odell schopten het tot de line-up. Zij voegen zich bij headliners Kendrick Lamar en Gorillaz.

3. 27 nieuwe namen voor Best Kept Secret
Het affiche stond al als een huis, maar afgelopen woensdag kwamen er nog 27 toppers bij. Onder andere Slowdive, Mogwai en JOHAN maken hun opwachting.

4. Arctic Monkeys kondigt nieuwe Europese concerten aan
Voor ze de festivals veroveren met hun nieuw werk, kun je Alex Turner en de zijnen al bewonderen in enkele Europese zalen. Op het programma staan onder andere Rome, Berlijn en Parijs.

5. Binnenkort nieuw werk van Arctic Monkeys
Niet één keer, maar twee keer geweldig nieuws uit Sheffield. Dat Arctic Monkeys een nieuwe plaat uitbrengt weet je natuurlijk al, maar “binnenkort” krijgen we eindelijk de eerste single te horen.

6. Migos en meer naar WOO HAH 2018
WOO HAH wordt vijf jaar en nodigt Migos, Snakehips en Brusselaar Zwangere Guy uit om mee te vieren. In totaal kwamen er vijftien namen bij. Ze voegen zich bij bij onder andere J.Cole en Joey Bada$$.

7. Geen PITCH Festival dit jaar
Slecht nieuws kwam er uit Amsterdam, want in 2018 zal er geen PITCH festival plaatsvinden. De organisatie zegt dat ze niet in staat zijn om een festival te organiseren dat aan de PITCH standaard voldoet. Ze zullen zich focussen op zusterfestival CATCH, op 24 maart in TivoliVredenburg.

8. Het nieuwe album van Editors is er
Na twee singles kan je sinds gisteren het volledige album Violence van Editors luisteren. Deze zomer brengen ze het nieuwe werk mee naar onder andere Pinkpop en TW Classic.

9. Pet Shop Boys en Justice naar FIB Benicàssim 2018
Festivallen onder de stralende Spaanse zon? Het kan in juli in Benicàssim. Het festival voegde een paar extra namen toe aan het affiche.

10. David Guetta sluit EXIT Festival 2018 af.
EXIT staat garant voor enkele dikke feestjes en dat zal dit jaar niet anders zijn. De Franse top-dj David Guetta zal het festival afsluiten. Het festival maakte ook de openingsact bekend: LP.

Dit was het nieuws

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of is er ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het geruchtenseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van het belangrijkste festivalnieuws van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2018

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 8-10 juni 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.