Advertisement

Opwarmen voor Pinkpop en Rock Werchter: Pearl Jam’s eerste festivalshow van 2018

pearl jam
Photo: Danny Clinch

De mannen van Pearl Jam hebben een tijd op zich laten wachten, maar de festivaltour is eindelijk begonnen met een show op Lollapalooza Chile. Gelukkig komen ze deze zomer ook terug naar Europa voor o.a. Pinkpop en Rock Werchter. Niet bang voor spoilers? Lees dan vooral verder.

De Setlist

Pearl Jam Setlist Lollapalooza Chile 2018 2018, World Jam

Hoewel Pearl Jam erom bekend staat elk optreden anders in te vullen, blijft het leuk om de setlist achteraf te bekijken. De band had als enige op Lollapalooza het voorrecht om een tijdslot van twee uur en een kwartier te vullen. Genoeg tijd dus om het oeuvre van 1990 tot nu aandacht te geven. En wat een lijst is het geworden; alle publieksfavorieten komen voorbij: ‘Even Flow’, ‘Jeremy’, ‘Black’ en zelfs ‘Alive’.

Een boodschap van Vedder en het live-debuut van ‘Can’t Deny Me’

https://youtu.be/XpBhZ58wGL0

Halverwege het optreden neemt Eddie Vedder de tijd om een statement in het Spaans op te lezen. Hij draagt de nieuwe single ‘Can’t Deny Me’ op aan de studenten in Florida die getuige zijn geweest van een schietpartij. Ook roept hij iedereen op deel te nemen aan het protest tegen vuurwapengeweld.

Een uitzinnig publiek

Het internet staat er al bol van: amateurbeelden van het uitzinnige publiek bij de show van Pearl Jam. Ga jij de band zien op Pinkpop of Rock Werchter? Trek dan sterke stappers aan, want het is springen geblazen!

Massaal meezingen

Jullie stemden ‘Black’ tot het allerbeste nummer van Pearl Jam en wat blijkt? Daar zijn ze het in Chili helemaal mee eens. Check deze beelden gemaakt door een fan in het publiek en luister naar de meezingende festivalgangers. De mensenmassa vormt als het ware de tweede stem. Kippenvel gegarandeerd, zelfs op de bank thuis!

Covers van Pink Floyd en Neil Young

Buiten het eigen repertoire speelt de band graag ook klassiekers van andere artiesten om het publiek nog meer te verwennen. Tot de favorieten van de band behoort onder andere ‘Baba O’Riley’ van The Who. In Santiago werden fans op twee andere klassiekers getrakteerd, namelijk ‘Comfortably Numb’ van Pink Floyd en ‘Rockin’ In The Free World’ van Neil Young.

Eddie Vedder ‘for president’


Tijdens de show op Lollapalooza Chili krijgt Eddie Vedder een Donald Trump-masker uit het publiek toegeworpen. Eddie is de beroerdste niet, zet het masker op en waant zich onder het genot van een wijntje even de president van Amerika.

20 Best Tracks op Spotify

Hier zijn ze dan: volgens jullie de 20 Best Tracks van Pearl Jam. Ben jij er komende zomer bij op Pinkpop of Rock Werchter? Kom dan alvast in de stemming en knal deze afspeellijst op vol volume aan! Heb je ook nog een dringende behoefte aan meer van dit soort muzikale overzichtjes? Check dan ook ons Spotify-kanaal!

Pearl Jam

Pearl Jam zag in 1990 het levenslicht en was in de beginjaren de gedoodverfde opvolger van grunge-grootheden als Nirvana en Soundgarden. Later neigde de muziekstijl iets meer naar de classic en alternatieve rock. Met wereldhits als ‘Alive’, ‘Black’ en ‘Just Breathe’ groeide de band al snel uit tot een legendarische festivalact. Zo staat hun concert op Pinkpop 1992 bij vele bezoekers nog altijd in het geheugen gegrift. Het laatste album Lightning Bolt dateert alweer uit 2013, maar met een nieuwe tour langs de Zuid-Amerikaanse Lollapalooza’s en een opname in de Rock ’n Roll Hall of Fame is de band rond leadzanger Eddie Vedder nog altijd springlevend.

Wat weet jij van Pearl Jam?

Ein-de-lijk is het gelukt: Pearl Jam keert terug op Pinkpop! De band zal het hoofdpodium op vrijdag 15 juni afsluiten. Ook doen Eddie Vedder en co. Rock Werchter aan deze zomer. Maar wat weet jij eigenlijk van deze Amerikaanse rockgiganten? Check nu je kennis met onze Artist Quiz!

Naar de Artist Quiz!

Pinkpop 2018

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Pinkpop 2018 vindt plaats van 15 t/m 18 juni in Landgraaf. Het festival viert dit jaar zijn 49e editie. Op het affiche prijken acts als Pearl Jam, Foo Fighters en Bruno Mars bovenaan. Ook zullen Snow Patrol Jesse J en Bløf een optreden geven. Tickets voor het hele weekend kosten dit jaar € 220,- (excl. servicekosten). Als je slechts een dagje wilt doen, kost dat je € 100,-. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website van het festival, of de festivalpagina op Festileaks.