We gingen naar The Killers in de Ziggo Dome om te kijken of ze al een beetje klaar zijn voor Rock Werchter

Photo: Rob Loud

Een toffe show en een visueel pareltje in de Ziggo Dome op 28 februari. The Killers kwamen op bezoek. En wij ook, om te checken wat ze in petto hebben voor hun show op Rock Werchter 2018.

Na de release van het album Wonderful Wonderful was het dan eindelijk zover: The Killers in de Ziggo Dome. Later dit jaar speelt de band festivals door heel Europa, waaronder Rock Werchter. Voor ons dus de aangewezen kans alvast vooruit te blikken op het festivalseizoen en te kijken of Brandon Flowers en co. Werchter-proof zijn.

Ondanks dat naam van de tour (ook ‘Wonderful Wonderful’) deed vermoeden dat er veel nieuw materiaal zou worden gespeeld, was dat nauwelijks terug te zien op de setlist. Enkel ‘Run for Cover’, ‘Rut’ en ‘The Man’ haalden de liveshow. Iets wat per definitie niets slechts is. In tegendeel zelfs. Het publiek liet vooral tijdens oude hits van zich horen. Bij het nummer ‘For Reasons Unknown’ trok de band twee jonge dames uit het publiek. Beiden mochten zich bewijzen achter de drum, wat niet alleen kwalitatief goed was, maar ook hoorbaar in de smaak viel bij het publiek.

Slechts één nummer ontbrak op de setlist, ‘Mr. Brightside’ – jullie #1 Killers-song. Na de eerste vier nummers gespeeld te hebben, vroeg Brandon Flowers het publiek of ze de song nu al wilde horen, wat gauw werd afgekapt en overliep op het energieke ‘Shot at the Night’. Nadat de ultieme set closer ook het toegift niet haalde waren de meningen verdeeld. Aan de ene kant een menigte met een mond vol tanden, aan de andere kant kleine groepjes die zelf het initiatief namen en tot aan de uitgang zelf de lyrics opdreunde. Aan het publiek lag het dus niet. En yes, dit was de eerste keer OOIT dat The Killers ‘Mr. Brightside’ niet speelde tijdens een volledig concert.

Na het concert laat de band via Twitter weten dat de frontman last zou hebben van zijn keel. Wellicht is dit de reden dat Brandon er vervroegd een eind aan knoopte.

Visueel gezien was de show sterk. Het podium werd geknuffeld door een immens scherm, wat op positieve wijze de bühne opslokte. Ook reusachtige lichtinstallaties en uit het oog springende lasers waren aanwezig. Naast frontman Brandon zag ook het enorme plateau waarop de band speelde er gelikt uit, waarop een persoonlijk herkenningspunt centraal stond. Links op het podium schitterde namelijk een enorme watertoren, met in grote letters ‘Amsterdam’ op de zijkant. Iets wat ook de cameraman goed kon waarderen.

Great night out #ziggodome #thekillers #concert #music #lightshow

Een bericht gedeeld door ESta (@speeded37) op

Of The Killers Werchter-proof zijn zal per persoon verschillen. Op basis van de Ziggo show is te zeggen dat aanhangers van het oude materiaal voldoende tegemoet worden gekomen. Punten zijn vooral gescoord op de beeldende beleving en het inspelen op nostalgie. Of het voorval met ‘Mr. Brightside’ zich herhaalt zal de tijd leren, maar dat ontkracht niet dat het een verrekt lekkere show was – en dus zeker eentje om op Rock Werchter bij te zijn!

The Killers 

Met de debuutplaat Hot Fuss in 2004 scoort de uit Las Vegas afkomstige The Killers meteen hoge ogen. De eerste singles ‘Somebody Told Me’ en ‘Mr. Brightside’ bijvoorbeeld, zijn ware klassiekers te noemen. Inmiddels zijn we vijftien jaar verder en staat de teller nu op vijf albums. Ter promotie van het laatste album Wonderful Wonderful is de band momenteel bezig met een wereldwijde tour. Ook festivals worden aangedaan, ze staan onder andere bovenaan de poster van Rock Werchter 2018. Ook in Nederland hopen we op een festival gig, maar voorlopig blijft het bij dromen. En dat terwijl het laatste Nederlandse festivaloptreden alweer uit 2014 stamt, toen The Killers op Pinkpop stonden.

Rock Werchter 2018

In 2018 vindt alweer de 44e editie van Rock Werchter plaats. Komende zomer barst het Vlaamse festival van 5 tot en met 8 juli los. Het terrein gaat voor die tijd nog op de schop. Er wordt daar namelijk een nieuw landschapspark met veel groen en een betere afwatering gerealiseerd.De komst van onder andere Pearl JamJack WhiteGorillazEels en  Nick Cave & the Bad Seeds was al bekend. Wil je meedenken over de rest van de line-up van 2018? Ga dan naar ons forum! Of doe mee met het Rock Werchter VoorSpel.

Wil je alvast opwarmen voor de komende editie? Luister dan naar onze playlist met alle acts die tot nu toe aangekondigd zijn!

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen