Weerbericht Paaspop 2018: “Met een gewone slaapzak red je het niet”

Paaspop
Foto: Tonnie Westerbeke (Paaspop 2017)

Wie vorige week de weersverwachting checkte van Paaspop 2018, is zich ongetwijfeld rot geschrokken. Regen, regen en nog eens regen. De realiteit is echter een stuk fijner. We spraken met meteoroloog Matthijs van der Linden van Weeronline.nl over de weersvoorspelling dit weekend.

Vrijdag 30 maart

Verwachting: Overdag zacht en droog, met af en toe zon. Richting de avond kan er regen vallen.
Temperatuur: 13 graden
Aankomsttijd: In de middag, tussen 14.00 en 15.00. Ook de kampeerders.
? Kledingadvies: Overdag een t-shirt met vest, dunne jas en lange broek. Richting de avond een dikke jas en een poncho meenemen.
⛺ Nacht: Het wordt droog en rond de 3 graden. Daardoor voelt het frisjes op de camping.
Weercijfer: 8

“Het is prima weer. Overdag is het droog met soms zonnige periodes. Er staat weinig wind, dus scheerlijnen bij je tentje zijn niet per se nodig. Vrijdagavond kunnen er buien vallen. Wie twijfelt over het meenemen van dikke kleding, moet zich niet laten foppen door de vrijdag. In het weekend wordt het kouder.”

Zaterdag 31 maart

? Verwachting: Overdag zacht en misschien een kleine bui, af en toe zon. In de avond draait de wind en wordt het kouder.
? Temperatuur11 graden
Aankomsttijd: Maakt niet uit.
? Kledingadvies: Een lekkere jas (maar niet de dikste), t-shirt, vest en lange broek. Met een dikkere jas is een poncho niet nodig.
⛺ Nacht: De wind draait, waardoor een koudere lucht ontstaat en de temperatuur daalt. Neem een extra slaapzak of deken mee.
Weercijfer: 7

“De verwachting is redelijk gunstig. Overdag is er kans op een kleine bui. Het zal overwegend droog zijn met af en toe een beetje zon. In de avond en nacht wordt het kouder tot een graad of 4. Het blijft wel droog. Met een gewone slaapzak red je het niet. Deze nacht kan je beter twee slaapzakken gebruiken.”

Zondag 1 april

Verwachting: Overdag is het 7 graden en vrij fris, het waait niet hard. Het blijft waarschijnlijk droog. In de avond wordt het kouder.
? Temperatuur: 7 graden
Aankomsttijd: Maakt niet uit.
? Kledingadvies: Meerdere lagen kleding over elkaar, een lange broek en dikke jas. De poncho kan je thuis laten.
⛺ Nacht: Het is koud en kan vriezen. Overweeg om met kleding aan te slapen en gebruik twee slaapzakken.
Weercijfer: 7

“Kampeerders worden wakker met 4 graden. In de middag wordt het iets warmer, rond de 7 graden. Het waait niet hard, maar het is beduidend frisser dan bijvoorbeeld op vrijdag. Het blijft waarschijnlijk droog. In de nacht wordt het echt flink koud, het kan zelfs vriezen. Gelukkig kunnen campinggasten maandagochtend wel droog de boel weer inpakken.”

Paaspop 2018

Paaspop
Foto: Mike Breeuwer (Paaspop 2017)

Paaspop 2018 vindt plaats van 30 maart tot en met 1 april in het Brabantse Schijndel. Onder meer The Bloody BeetrootsBastille en Iggy Pop staan aankomende editie op het festival. Afgelopen editie waren Doe Maar, Anouk en Kensington de grote namen. De dagindeling van het festival is inmiddels ook al bekend en te vinden op de website.

Zoals altijd is er op het festival van alles te beleven. Check daarom ons Festivalrapport van 2017 voor een sfeerimpressie. Hou Festileaks volgende week in de gaten voor het rapport van Paaspop 2018.

Paaspop Logo

Paaspop 2024

Locatie
Nederland
Schijndel, Nederland
Datum 29-31 maart 2024
Tickets Kopen